Raport iz Njujorka za RTS: Novak i Dušan zadovoljni, Miomiru pomešana osećanja

Izvor: RTS, 27.Avg.2019, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raport iz Njujorka za RTS: Novak i Dušan zadovoljni, Miomiru pomešana osećanja

Novak Đoković je lako prebrodio prvu prepreku na Ju-Es openu. Savladao je Roberta Karbaljosa Boenu sa 3:0. Istim rezultatom Dušan Lajović je bio bolji od Stiva Darsisa. Miomir Kecmanović je u srpskom derbiju nadigrao Lasla Đerea takođe sa 3:0. Naši teniseri su zadovoljni igrom i plasmanom u naredno kolo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Novak Đoković pobedio je svog protivnika Roberta Karbaljosa Baenu za samo sat i 52 minuta igre. Više je to bio lakši trening za našeg asa. 

„Vrlo solidan meč. Prvi put sam igrao protiv Roberta, nisam imao prilike da igram protiv njega u prošlosti. Tako da je obično potrebno vremena da se adaptiram na njegov stil igre, kretnju i taktički pristup. Zadovoljan sam kako sam odigrao pogotovo drugi set. Čestitke njemu na borbi. Postoje elementi u mojoj igri koji mogu mnogo bolje da funkcionišu. Prvi meč je u pitanju tako da ima vremena da se sve to podesi."
Novak je potvrdio da će igrati na Dejvis kup i prokomentarisao otvaranje njegovog muzeja u Knez Mihajlovoj ulici.
„Što se tiče igranja za našu reprezentaciju, to je potvrđeno. Pričao sam sa Nenadom Zimonjićem i drago mi je da se vraćam u reprezentaciju posle nekog dužeg perioda. Nedostaje mi ta timska atmosfera. Tako da se radujem i igraćemo takođe, u vrlo sličnom sastavu i na ATP Kupu, koji je u januaru, a možda je i veće takmičenje."
„Što se tiče muzeja, to se još neće u potpunosti obistiniti. Biće ga u budućnosti, ali ne još skoro. Još se o tome razgovara i razmišlja, tako da još nije u fazi realizacije", zaključio je Novak Đoković.
Novak je najavio da će pomeriti trening zbog večerašnjeg meča Crvena zvezda - Jang Bojs.
Dušan Lajović je takođe uspešno startovao na Ju-Es openu.
„Osećam se odlično. Nije bio fizički težak meč, niti dugačak. Danas nije bilo toplo u odnosu na prošlu godinu kada je bilo skoro 40 stepeni. Zadovoljavajući meč i drago mi je što sam uspeo da pobedim u tri seta", rekao je Dušan Lajović.
Miomir Kecmanović je savladao Lasla Đerea, a pokušao je da objasni taj čudan osećaj kada se igra protiv, kako on kaže, svog.
„Čudno. Prođeš toliki put i onda igraš sa svojim. Možeš i kući da ostaneš i da igraš. Nikad nije lako igrati protiv svog. Dobro se znate, mnogo ste vremena proveli zajedno i nekako je teško. Drago mi je da je bar jedan uspeo, ovog puta ja i da imamo još jednog predstavnika u nastavku takmičenja", rekao je Miomir Kecmanović.
Laslo Đere je najavio kraću pauzu.
„Napraviću sada jednu kraću pauzu i neću igrati dok se nebudem osećao bolje. Bilo da je to mesec, dva ili do kraja godine", rekao je Đere.
Ivana Jorović i pored ubedljivog poraza nije bila nezadovoljna. Naglašava da je to sport i da sa samopouzdanjem gleda na svoje naredne turnire.
„Smatram da sam dala sve od sebe, s obzirom šta mi se sve dešavalo u poslednjih par meseci. Drago mi je što sam bila u mogućnosti da izađem na teren i odigram meč. Nije se pokazalo kako sam želela i očekivala. Šta je tu je, vraćam se nazad za Beograd i treninzi, treninzi, treninzi", rekla je Ivana Jorović.
 
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.