Protesti u SAD, 16 uhapšenih VIDEO

Izvor: B92, 16.Mar.2019, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti u SAD, 16 uhapšenih VIDEO

Najmanje 16 osoba je uhapšeno u Njujorku zbog blokade saobraćaja tokom održavanja protesta protiv klimatskih promena.

Protest je održan ispred Američkog muzeja prirodne istorije, a njime su se srednjoškolci pridružili hiljadama srednjoškolaca širom sveta, prenosi AP.

I srednjoškolci u San Francisku protestovali su zajedno sa svojim roditeljima zahtevajući ozbioljnije akcije protiv klimatskih promena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Grupa od oko 1.000 učenika uzviklivala je "Klimatske promene nisu laž, ne želimo da naša planeta umre", a pre protestnog marša ulicama tog grada, demonstranti su se kratko zadržali ispred kancelarije kongresmenke Nensi Pelosi zahtevajući nov sporazum o klimatskim promenama.

Protesti su održani i ispred Kapitol hila u Vašingtonu gde su nosili transparente na kojima je pisalo "Želim da paničite", "Vreme prolazi", "To je naša budućnost".

U petak je hiljade đaka širom sveta napustilo učionice kako bi protestovali protiv klimatskih promena, a u akciji koju je započela švedska tinejdžerka Greta Tunberg protestima ispred švedskog parlamenta, učestvovali su učenici iz oko 100 zemalja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protesti protiv klimatskih promjena, uhapšeno 16 lica

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Mar.2019

NJUJORK - Najmanje 16 osoba je uhapšeno u Njujorku zbog blokade saobraćaja tokom održavanja protesta protiv klimatskih promjena.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.