Predsednik: Ne dolazi u obzir da Albanci dobiju sve, a mi ništa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2019, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik: Ne dolazi u obzir da Albanci dobiju sve, a mi ništa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da mogućnost da kosovski Albanci dobiju sve, a mi ništa - ne dolazi u obzir i da na to kao predsednik Republike a ni parlament nije spreman i da je to preneo američkim zvaničnicima tokom razgovora u Njujorku.

Vučić je rekao šta su naši stavovi i da "mogućnost da Albanci dobiju sve a mi ništa, da mi njih priznamo - da takve stvari ne dolaze u obzir, možda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa nekim drugim rukovodstvom koje bi na to bilo spremno.

"A spremni smo za razgovor, da što pre počnemo razgovore kako bismo sprečili svaku mogućnost destabilizacije", rekao je Vučić za RTS.

Dobro je to što podržavaju naš evropski put, a drugo je to da ne ulaze u to kako bi trebalo da izgleda dogovor između Beograda i Prištine, ali je važno da se postigne dogovor između Srba i Albanaca, objašnjava poruke Stejt departmenta.

"I ono što je loša stvar i ono što je drugačije u odnosu na raniji period , ali ne sasvim novo, to je da oni traže međusobno priznanje. Suštinski to nije velika novost, to smo negde i očekivali, ali smo rekao bih negde pod tepih stavljali sami zahteve velikih sila i trudili se da uživamo u sopstvenim snovima i mitovima. Naše srpske uši su neretko nežne da čujemo sve ono što zaista misle o Srbiji i odnosu sa Prištinom", rekao je on.

Ove godine premašujemo rekordnu 2018. za 30-40 odsto

Vučić je rekao, na osnovu razgovora sa guvernerkom Narodne banke Srbije Jorgovankom Tabaković, da može da se dogodi da će Srbija po obimu direktnih stranih investicija premašiti ove godine prošlu godinu koja je bila rekordna.

"Prošle godine smo po direktnim stranim investicijama, kako je naveo 'Fajnanšel tajms' u celom svetu bili šampioni, a može da se dogodi da ćemo ove godine prošlogodišnje rezultate premašiti za 30 do 40 odsto", rekao je Vučić.

Da bismo to postigli, poručuje, neophodno je da nastavimo da vodimo pametnu, mudru i odgovornu politiku.

I u Americi, kaže, svi su mu čestitali na odličnim ekonomskim rezultatima.

Upitan da prokomentariše i protumači saopštenje Stejt departmenta u kojem se navodi da SAD ohrabruje da se fokusira na postizanje tog strateškog cilja ubrzanjem reformi, kao i da obnovi pregovore sa Kosovom o postizanju sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa koji vodi uzajamnom priznavanju, Vučić kaže:

"Suština je u tom delu oko međusobnog priznanja, jer vidim da su mnogi u našoj zemlji koji su doprineli stvaranju uslova za donošenje odluke o nezavisnosti Kosova, Prištini i međunarodnoj zajednici našli u tome neku veliku novost. To nije potpuno novi stav SAD, oni su 2008. godine priznali nezavisnost Kosovo."

Amerika je velika sila i ma šta mi govorili, kakvo kod imali rukovodstvo tu njihovu odluku nećemo promeniti.

U tom saopštenju, dodao je, postoje dve dobre i jedna koja je loša po nas. Vučić je rekao šta su naši stavovi i da mogućnost da Albanci dobiju sve a mi ništa, da mi njih priznamo - da takve stvari ne dolaze u obzir, možda sa nekim drugim rukovodstvom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Preneo sam zvaničnicima SAD - ne dolazi u obzir da kosovski Albanci dobiju sve, a mi ništa"

Izvor: B92, 21.Avg.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mogućnost da kosovski Albanci dobiju sve, a mi ništa - ne dolazi u obzir...On je dodao da na to kao predsednik Republike a ni parlament nije spreman i da je to preneo američkim zvaničnicima tokom razgovora u Njujorku...Vučić je rekao šta su naši...

Nastavak na B92...

NE DOLAZI U OBZIR DA ALBANCI DOBIJU SVE, A MI NIŠTA: Nastavak dijaloga Vučić očekuje tek u decembru

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je večeras uverenje da ne očekuje da će do nastavka dijaloga između Beograda i Prištine doći pre derembru..On tada očekuje, uz snažni pritisak SAD, ukidanje taksi koje je Priština uvela pre godinu dana...- Mislim da oni svakako do kraja novembra,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.