Požar u zgradi srpske misije u Njujorku, nema povređenih

Izvor: VOA, 10.Dec.2018, 07:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar u zgradi srpske misije u Njujorku, nema povređenih

Njujorška vatrogasna služba saopštila je da je na trećem spratu zgrade na Menhetnu, u kojoj se nalazi Stalna misija Republike Srbije pri Ujedinjenim nacijama, u nedelju uveče izbio požar, prenose američki mediji. Vatrogasna služba je saopštila da su troje civila i jedan vatrogasac zadobili su lakše povrede u požaru na Petoj aveniji, preko puta Central parka, ali se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije navodi da "niko od osoblja misije nije povređen, dok su požarom su zahvaćene dve kancelarije". U saopštenju se navodi da nadležne službe, koje utvrđuju uzrok požara, sumnjaju da se možda radi o kvaru na električnim instalacijama. Požar je prijavljen oko 8:40 uveče po lokalnom vremenu, a nešto više od sat kasnije bio je pod kontrolom, posle intervencije više od 100 vatrogasaca.  Nema potpunog izveštaja o tome kolika je šteta na zgradi koja je pod zaštitom države Njujork od 1966. godine.. Zgrada koja je izgrađena 1905. godine bila je poznata kao kuća Roberta Livingstona Bikmana, pre nego što je postala Stalna misija bivše SFRJ pri Ujedinjenim nacijama. Projektovala ju je ista njujorška arhitektonska firma "Voren i Vetmor", koja je osmislila i Grand Central stanicu na Menhetnu. Zgrada se trenutno prodaje, jer su države naslednice bivše SFRJ postigle dogovor o tome, a cena koja se traži je 50 miliona dolara.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

POŽAR U ZGRADI SRPSKE MISIJE PRI UN U NJUJORKU: Povređeno troje civila i jedan vatrogasac! (FOTO, VIDEO)

Izvor: Kurir, 10.Dec.2018

Njujorška vatrogasna služba saopštila je da je na trećem spratu zgrade na Menhetnu u kojoj se nalazi srpska misija pri Ujedinjenim nacijama u nedelju uveče izbio požar, prenose američki mediji.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.