Pompeo učestvovao u razgovoru Trampa i Zelenskog?

Izvor: B92, 30.Sep.2019, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo učestvovao u razgovoru Trampa i Zelenskog?

Njujork -- Američki državni sekretar Majk Pompeo bio je među zvaničnicima administracije koji su slušali telefonski razgovor Donalda Trampa i Volodimira Zelenskog.

O učešću Pompea u razgovoru koji se našao u središtu procedure opoziva predsednika SAD, do sada se nije znalo, dodaje list Vol strit džurnal navodeći izjavu visokog zvaničnika Stejt departmenta.

Tramp je u julskom telefonskom pozivu zatražio od Zelenskog da "istraži" njegovog političkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rivala Džoa Bajdena.

Tri komiteta Predstavničkog doma Kongresa na čijem čelu su demokrati izdala su u petak sudski poziv američkom državnom sekretaru Majku Pompeu, nastojeći da ga prinude da preda dokumenta vezana za kontakte sa ukrajinskom vladom.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Demokrati zatražili zapise od Trumpovog osobnog odvjetnika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Sep.2019

Demokrati su tražili zapise od Rudyja Giulianija, osobnog odvjetnika američkog predsjednika, u novom koraku napora koji bi mogao smijeniti Donalda Trumpa s dužnosti predsjednika SAD-a. Giuliani je priznao da je zatražio od Ukrajine da istraži optužbe za korupciju protiv bivšeg potpredsjednika...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Pompeo u posjeti Evropi uprkos procesu pokrenutom u Predstavničkom domu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Okt.2019, 16:25

Američki državni sekretar Mike Pompeo otvorio je svoju evropsku turneju u utorak u Italiji, uprkos procesu opoziva predsjednika Donalda Trumpa kojeg je pokrenuo Predstavnički dom američkog Kongresa. Pompeo je stigao u Rim par sati nakon što su američki zvaničnici potvrdili njegovo učešće u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.