Pokušao da imitira emisiju na kanalu Histori, zapalio pola grada

Izvor: B92, 01.Dec.2017, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokušao da imitira emisiju na kanalu Histori, zapalio pola grada

Zvaničnici Kohosa u Njujorku saopštili su da je požar, koji je u četvrtak "progutao" više od 20 zgrada u gradskom centru, prouzrokovan nepažnjom jednog 51-godišnjaka.

Pokušavajući da imitira emisiju "Forged in Fire" na kanalu Histori, u okviru koje se učesnici takmiče u izradi različitih vrsta hladnog oružja, Džon Gomes je zapalio vatru u metalnom buretu koja se ubrzo otrgla kontroli.

"Često kažemo ljudima da ne dozvoljavamo paljenje vatre na otvorenom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prostoru, a oni onda kažu 'Pa šta bi loše moglo da se desi?'", izjavio je gradonačelnik Šon Mors za medije.

"Evo šta bi moglo da se desi. Ovaj požar je prouzrokovao milione dolara štete i uništio pola gradskog centra", dodao je.

List "Albani tajms junion" navodi da su tri zgrade poptuno uništene, i da je oštećeno još 18, prenosi Njuzer.

"Ovo je najgora nesreća u istoriji ovog grada", zaključio je Mors.

Gomes je na kraju oslobođen optužbi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD, imitirao TV emisiju i izazvao požar u 20 zgrada

Izvor: RTS, 01.Dec.2017

Požar koji je juče uništio 20 zgrada u gradu Kohos u državi Njujork izazvao je 51-godišnjak koji je, pokušavajući da imitira ono što je gledao u TV emisiji, u metalnom buretu zapalio vatru koja se otrgla kontroli, saopštili su zvaničnici. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.