Par ugradio kameru kako bi mogao da špijunira dadilju DOK SE TUŠIRA: Kad su otkriveni, postali su još bahatiji i UNIŠTILI JOJ ŽIVOT

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2019, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Par ugradio kameru kako bi mogao da špijunira dadilju DOK SE TUŠIRA: Kad su otkriveni, postali su još bahatiji i UNIŠTILI JOJ ŽIVOT

Njujorški bračni par koristio je kameru kako bi špijunirao dadilju u kupatilu dok se tušira i presvlači, tvrdi sama devojka, nakon čega je uzela memorijsku karticu iz aparata i dala otkaz.

Dadilja Vanesa Rivas tvrdi da se složila da vodi decu para sa Ist Sajda, Loren i Metjua Selcera, na časove plivanja sve dok joj dopuštaju da koristi njihovo kupatilo.

Posle godinu dana rada kod njih, Rivasova je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u januaru 2018. godine primetila malu, skrivenu kameru u kupatilu, gde se redovno presvlačila.

Uklonila je memorijsku karticu iz uređaja, pre nego što je informisala gazdaricu o svom otkriću, navodeći da se oseća "neprijatno".

Istog trenutka je Selcerova "zauzela odbrambeni stav i postala neprijatna" prema Rivasovoj, pozvavši je četrdeset pet puta i poslavši joj dvadeset šest poruka, zahtevajući da joj vrati memorijsku karticu.

Dadilja je rekla da je pogledala snimak sa kamere i otkrila da je uređaj bio postavljen u kupatilo 15 minuta pre nego što je ona ušla - kada su samo majka i deca bili kod kuće.

Odmah je dala otkaz. Kada su dadilja i njena majka došle da vrate ključeve stana, Loren Selcer je postala "besna" i zvala je policiju kako bi joj pomogla da povrati memorijsku karticu. Međutim, dadilja je istakla da ju je već predala lokalnoj stanici.

Couple used spy camera to watch nanny shower, get changed: suit https://t.co/mEvprEwQUD pic.twitter.com/CXB1jM8Raa

New York Post (@nypost) January 13, 2019

Oko nedelju dana kasnije, majka gazdarice je nazvala dadilju i "pokušala da izvrši pritisak na njenog oca da potpiše dokument kako bi se izbegao kontakt sa policijom", tvrde advokati.

Kada je dadiljin otac odbio, Selcerova je raširila glasine o njegovoj kćerki kako je "neodgovorna i luda", da niko drugi ne poželi da je zaposli.

To je dovelo do "gubitka posla svih članova porodice Rivas i posete psihijatru", navodi Vanesa.

Ona tvrdi da su njeni bivši poslodavci narušili "njeno pravo na privatnost".

Roditelji imaju pravo da instaliraju i koriste skrivene kamere, uz par izuzetaka.

- Nijedan poslodavac nema pravo da instalira kamere u kupatilo ili dadiljinu spavaću sobu – navodi advokat Džefri Goldman.

U maju prošle godine, bivši direktor televizijske mreže CNBC uhapšen je zbog špijuniranja dadilje u kupatilu putem kamere u svom domu u predgrađu Njujorka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.