PSA postavlja temelje za povratak u SAD i Kanadu

Izvor: B92, 19.Jul.2018, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSA postavlja temelje za povratak u SAD i Kanadu

Francuska PSA grupacija ne krije nameru da se vrati na tržište Severne Amerike, a direktor kompanije za ovaj deo sveta otkrio je i koje lokacije se razmatraju za pokretanje projekta.

Leri Dominik je potvrdio da je u "igri" 15 SAD država, a to su Arizona, Kalifornija, Florida, Džordžija, Ilinois, Merilend, Masačusets, Nju Hempšir, Nju Džerzi, Njujork, Severna Karolina, Teksas, Virdžinija i Vašington.

Iako ova lista nije rigidna, ove države su "odgovorne" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za 62% prodatih vozila u SAD.

Takođe, kupci u ovim zemljama su pokazali volju da kupuju uvozne automobile, a to je najvažniji faktor s obzirom na rast neprijateljstva kod Amerikanaca prema stranim brendovima.

Što se tiče Kanade, PSA "cilja" Albertu, Britansku Kolumbiju, Ontario i Kvebek iz sličnih razloga. U ovim delovima proda se čak 87% vozila u celoj Kanadi.

PSA nije saopštio koji će brend prvi stići u Severnu Ameriku, a to bi trebalo da se dogodi do 2026. godine.

Direktor PSA Karlos Taveres je potvrdio da su modeli u razvoju pod kontrolom Opela. Bivši brend General Motorsa ima iskustva u razvoju modela poput Buick Regala.

U međuvremenu, Francuzi postavljaju temelje zadolazak, baza će biti Atlanta, a uskoro se očekuje učešće u projektima deljenja vozila.
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Vašington

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PSA grupacija postavlja temelje za povratak na tržište Severne Amerike

Izvor: AutoBlog, 19.Jul.2018

Francuska PSA grupacija ne krije nameru da se vrati na tržište Severne Amerike, a direktor kompanije za ovaj deo sveta otkrio je i koje lokacije se razmatraju za pokretanje projekta. Leri Dominik je potvrdio da je u "igri" 15 SAD država, a to su Arizona, Kalifornija, Florida, Džordžija, Ilinois,...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.