Izvor: Blic, 20.Jun.2017, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROVAKACIJA USRED MENHETNA Ruski oligarh "parkirao" jahtu ispred Kipa slobode, NJUJORČANI BESNI

Ruski milijarder usidrio je svoju luksuznu jahtu ispred Kipa slobode u Njujorku. Evgen Švidler, prijatelj i saradnik Romana Abramoviča, tako je turistima zaklonio pogled na omiljeni spomenik, a ni Njujorčani nisu presrećni što se što se ruski tajkun šepuri u njhovom gradu.

Jahta naftnog tajkuna duga je 112 metra, u Njujorku je usidrena nešto više od mesec dana.

Roland Levis, predsednik neprofitne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << grupe koja brine o luci, izjavio je za "Njujork post" da je ovo bukvalno rat ljudske statue protiv megalomanske jahte.

- Brod stoji tu i narušava pogled čamčićima koji idu na ekskurzije oko Kipa slobode - rekao je Levis.

Ipak, osim što nervira Njujorčane, Evgen Švidler nije prekršio nijedan zakon. Nadležni imaju moć da pomere plovilo, ali samo ako ono predstavlja prepreku, a ne kada umanjuje užitak turistima i fotografima.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ruski tajkun parkirao jahtu ispred Kipa slobode i nervira turiste

Izvor: Prva.rs, 21.Jun.2017, 10:07

Turisti u Njujorku žale se na ruskog milijardera koji je parkirao mega-jahtu ispred Kipa slobode i blokirao im pogled.. Evgen Švidler, vlasnik jahte "Le Grand Bleu", jedan je od ruskih oligarha koji je zaradio novac u energetskoj industriji nakon kolapsa SSSR. Jahtu mu je prodao blizak prijatelj Roman...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.