PREVRŠILO MERU! Muškarci, ako sedite ovako RAŠIRENIH NOGU, postoji mogućnost da vas jednog dana UHAPSE! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2019, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREVRŠILO MERU! Muškarci, ako sedite ovako RAŠIRENIH NOGU, postoji mogućnost da vas jednog dana UHAPSE! (FOTO)

Dokle smo došli...

U moru svakakvih inicijativa, Internet kampanja i sličnih (uglavnom) gluposti, već neko vreme se u narodu, pogotovo američkom, primila i jedna koja se zove "manspreading", odnosno kritika te vrste ponašanja.

Za neupućene, to je situacija u kojoj muškarac sedi raširenih nogu, recimo u autobusu, što je nekima počelo mnogo da smeta. Štaviše, u Španiji je odnedavno muško širenje nogu zabranjeno zakonom u javnom prevozu, a u Njujorku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su dva muškarca zbog toga čak i uhapšeni. Prekršajni sudija im je naredio da više ne ponove tako nešto, i pustio ih na slobodu.

Da li je sve to preterano? Jeste. Naravno, odmah na početku da napravimo razliku - postoji nevaspitano "krečenje" nogu, kada se muškarac toliko raščepi, da smeta onom pored sebe u autobusu. U tom slučaju, najbolje je reći čoveku da se jednostavno malo skupi, jer vam smeta. Ako je normalan (uvek postoji nada), to će i uraditi, uz izvinjenje.

Rather a bad case of #manspreading

Do they realise and just not care? pic.twitter.com/FRZ6gBI9oF

— Sarah Ludford #FBPE (@SarahLudford) July 19, 2019

Sa druge strane, muškarcu je sedenje raširenih nogu prirodno stanje. Mada ima teorija da je to zbog psihologije, odnosno dokazivanja samom sebi da je muškarac alfa-mužjak, ali rekli bismo da su to obične gluposti.

Stvar je više nego jednostavna. Devojke, žene, verovatno znate, dole je jako komplikovana situacija. I to bez obzira na veličinu "aparature". Imate, kao što sigurno znate, penis sa testisima na prilično malom prostoru, nabijene među butinama. Još ako tip ima koji kilogram više, držanje skupljenih nogu je neka vrsta mučenja, a o prekrštanju da ne pričamo.

Just how much space does one man need? #manspreading pic.twitter.com/qcFsxsw1NU

— Edith A. Robertson (@Opusx0) July 19, 2019

Dakle, znate i to, testisi su veoma osetljiva stvar... svako prekrštanje nogu može da znači gnječenje, a svaki muškarac će učiniti sve samo da to izbegne.

U pitanju je udobnost, bar u velikoj većini slučajeva. Nema tu mesta za feminizam, mačizam i slične teorije (zavere).

Da zaključimo - momci, sedite raširenih nogu, jer je tako bog zapovedio, kao i aparatura među nogama, ali imajući na umu i osnovnu pristojnost i poštovanje tuđeg prostora. Da i vama i drugima bude prijatno.

Mada, kako stoje stvari, na kraju će biti uvedena mera, to jest broj centimetara dozvoljen za širenje... A taman smo se navikli da se ne češemo dole u javnosti, sad hoće još!
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.