Ostade Kolumbo OBEZGLAVLJEN: Vandali uništili SPOMENIK čuvenom moreplovcu u sred Njujorka

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Avg.2017, 06:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostade Kolumbo OBEZGLAVLJEN: Vandali uništili SPOMENIK čuvenom moreplovcu u sred Njujorka

Nasilje nad spomenicima kulture ne prestaje

Bisti istraživača Kristofora Kolumba, koja se nalazi u njujorškom parku Jonker, "odsečena" je glava, javlja "En-Bi-Si Njujork".

These ignorant savages want to destroy all American history - to destroy our history of freedom.https://t.co/vuvsOmCzYn

— Thomas Paine (@AnewThomasPaine) August 30, 2017

Glava bronzom optočene biste pomorca >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji je otkrio Ameriku kasnije je pronađena bačena pored plastične kese u Kolumbovom memorijalnom parku, na oko kilometar i po severno od Bronksa.

Njujorčanin Pet Gamberdela prvi je primetio da je statui otkinuta glava i pozvao policiju.

- Veoma je uznemirujuće da su američke vrednosti danas pale na ovaj nivo - rekao je Gamberdela.

Christopher Columbus statue beheaded in NY. Police say it could have been juveniles or fallout from Va. protests. https://t.co/zyUa8f2nfn

— NBC Bay Area (@nbcbayarea) August 30, 2017

Lokalna policija istražuje incident za koji smatra da su tokom noći počinili mladi prestupnici i da bi mogao da bude ođek protesta sa smrtnim ishodom oko konfederalne statue u Šarlotsvilu u Virdžiniji ranije ovog meseca.

Američka televizija navodi da su se nakon tih protesta čuli pozivi za uklanjanje i drugih javnih spomenika, uključujući i inicijativu u Njujorku za uklanjanje Kolumbove statue sa Menhetna zbog uloge ovog istraživača u represiji nad američkim starosedelačkim stanovništvom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.