Oprezno trgovanje na Wall Streetu uoči Powellova govora

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Avg.2019, 07:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprezno trgovanje na Wall Streetu uoči Powellova govora

NEW YORK - Na Wall Streetu su u četvrtak ključni indeksi bilježili tek blage promjene, u inače opreznom trgovanju jer investitori čekaju što će o stanju gospodarstva i kamatnim stopama reći predsjednik američkog Feda Jerome Powell krajem tjedna u Jackson Holeu.

Dionice tehnoloških kompanija i banaka najviše su doprinijele dobicima, jer su investitori pozdravili još jednu rundu ohrabrujućih poslovnih rezultata >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << korporacija.

Ulagači ističu da zapisnik s prošle sjednice odbora za monetarnu politiku američke središnje banke potvrđuje sve raširenije procjene da u Fedu nisu skloni pokrenuti ambiciozni ciklus sniženja ključnih kamatnih stopa u predstojećim mjesecima.

Zapisnik je pokazao podijeljena mišljenja Fedovih dužnosnika o tome trebaju li snižavati ključne kamatne stope. Jedinstveni su pak u želji da pokažu da su ih spremni sniziti.

U Europi, međutim, dionice su jučer bile u padu, nakon što je njujorška agencija "Blumberg" prenela da je njemačka centralna banka (Bundesbanka) odbacila mogućnost uvođenja fiskalnih poticaja, iako očekuje novi pad njemačke ekonomije u tekućem kvartalu.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.