OD NAGRADE ĆE VAM SE ZAVRTETI U GLAVI: Takmičenje u jedenju hot dogova u Njujorku, rekorderi brane titulu

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2019, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OD NAGRADE ĆE VAM SE ZAVRTETI U GLAVI: Takmičenje u jedenju hot dogova u Njujorku, rekorderi brane titulu

Hit.

U okviru obeležavanja Dana nezavisnosti SAD takmičari će i ove godine pojesti desetine hot-dogova i zemički na tradicionalnom godišnjem Slavnom Nejtanovom takmičenju na keju na Koni Ajlandu u Njujorku.

Džo "Čeljusti" Česnat iz Kalifornije, koji je pobeđivao 11 puta, suočiće se sa 17 protivnika kako bi odbranio prošlogodišnji rekord od 74 pojedene viršle i zemičke za deset minuta

U ženskoj konkurenciji, Miki Sudo iz Las Vegasa se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nada da će osvojiti šestu uzastupnu titulu. Ona je prošle godine pojela 37 viršli.

Svi takmičari merili su se juče ispred Empajer stejt bildinga. Česnat je težak 98 kilograma, dok Miki Sudo ima 52.

Prvih pet takmičara oba pola na današnjem takmičenju podeliće 40.000 dolara. Dvoje prvoplasiranih zaradiće po 10.000 dolara.

Stotine ljudi okupljaju se da posmatraju spektakl svake godine, dok milioni gledaju prenos na televiziji.

TV kanal ESPN emitovao je u utorak dokumentarni film o rivalitetu između Česnata i njegovog dugogodišnjeg protivnika, Japanca Takeru Kobajašija.

Česnat kaže da očekuje da će ove godine takmičenje u jedenju hot-dogova biti velika borba. On je izjavio da planira da pronađe ritam i uradi sve što je potrebno za pobedu.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.