Izvor: MozzartSport.com, 13.Avg.2020, 14:11

Novak potvrdio: Igra u Sinsinatiju i Njujorku

Prvi reket sveta se vraća na teren na tlu Sjedinjenih Američkih Država

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće na mastersu u Sinsinatiju i grend slem turniru US open u Njujorku. Tokom dana trostruki šampion Velike jabuke presekao je i odlučio da se vrati na teren i pored rigorznih mera koje su doneli zvaničnici ova dva turnira na tlu Sjedinjenih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Američkih Država.

"Drago mi je što mogu da potvrdim da ću ove godine učestvovati u Sinsinatiju i Njujorku. Nije bilo lako doneti odluku sa svim preprekama i izazovima na mnogim stranama, ali mogućnost da se ponovo takmičim čini me zaista uzbuđenim, napisao je Đoković na Tviteru.

I’m happy to confirm that I‘ll participate at #CincyTennis and #USOpen this year. It was not an easy decision to make with all the obstacles and challenges on many sides, but the prospect of competing again makes me really excited ???????????? https://t.co/qgxSTHrKK4 pic.twitter.com/tg6rgwfFqm

Pandemija virusa korona diktira i određuje pravila, koja prosto teraju one najbolje da razmisle da li žele da igraju ili ne. Rodžer Federer i Rafael Nadal su već odustali. Ukoliko žele da igraju na tlu SAD-a, teniseri su morali da se obavežu na stroga pravila.

Naime, svi učesnici ova dva turnira u moraju da potpišu ugovor u kojme se odriču prava da tuže organizatore, ali i tamošnji teniski savez, kao i ATP ukoliko im se nešto nepredviđeno desi.

"Svi učesnici i članovi ekipa obavezuju se da zauvek neće prijaviti USTA, grad Njujork, ATP, WTA..., kao ni bilo kog zaposlenog u ovom projektu za svaku učinjenu štetu ili radnju koja uzrokuje gubitak, bolest i povredu bilo koje vrste, uključujući smrt učesnika ili onih kloji se nađu u kontaktu sa igračem" stoji u sada već zloglasnom dokumentu koji je izazvao brojne kontroverze u teniskom svetu.

Nadal je rekao da je igranje US opena trenutno rizik za njegove telo. Novak je zdrav. Igrao je ovog leta egzibicioni turnir u Beogradu. Prethodnih dana Đoković je imao brojne zamerke na račun predloženih mera koji su saopštili organizatori mastersa u Sinsinatiju i grend slema u Njujorku, ali je ipak odlučio da igra na ova dva velika turnira.

Đoković je bio šampion Njujorka 2011, 2015 i 2018. godine, a Masters u Sinsinatiju je poslednji iz serije 1.000 koji je osvojio i to pre dve godine.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.