Izvor: MozzartSport.com, 17.Jul.2020, 16:00

Novak na tvrdom: Sprema li se za put u Njujork?

Sve su jasnije indicije da bi prvi reket sveta mogao da se odluči da igra na US openu (31. avgust - 13. septembar)

Pošto je preležao virus korona, te preživeo napade koji i dalje traju, istina smanjenom žestinom, zbog organizovanja Adria toura, Novak Đoković se vratio redovnim aktivnostima, uz povremene izlete na zanimljive lokacije u zemlji i okruženju. To je st pripremama za nastavak sezone.

One se odvijaju uglavnom na Dorćolu, u njegovom sportskom centru, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ali i na Olimpu u akademiji dobrog mu prijatelja i saborca iz reprezentacije, Janka Tipsarevića. Sa njim kontrolne mečeve i sparinge igra nekoliko naših reprezentativaca, ali pre svega Filip Krajinović.

Međutim, ono što poslednjih dana posebno skreće pažnju je to što je Nole (ali i Fića) prešao na tvrde terene, što bi mogla da bude indikacija da se priprema za deo sezone u Severnoj Americi. Iako su prethodno iz njegovog kampa stizale drugačije informacije, a i do nedavno je eksluzivno igrao na šljakastim terenima, na kojima je uostalom održan i Adria tour.

"Ako budu takvi uslovi igranja, gde bih ja praktilčno mesec dana proveo sa jednim trenerom u hotelskoj sobi na aerodromu, to se neće dogoditi. Ali, ima vremena, videćemo kako će se stvari razvijati. Uvek želim da igram US Open, ali ne po ovakvim uslovima." govorio je Đoković pre samo mesec dana.

Da li će zaista odučiti da igra u Njujorku na tvrdoj, njegovoj omiljenoj betonskoj podlozi, gde se održavaju i Sinsinati masters (22-30. avgust) i US open (31, avgust - 13. septembar), ostaje da se vidi. Ali ima jasnih indikacija.

Problem sa tim nastupom u Velikoj jabuci su veoma striktni epidemiološki uslovi i najverovatniji dvonedeljni karantin po povratku u Evropu, I to će najverovatnije morati da bude negde van Srbije, po svemu sudeći u Monaku. Nakon karantina bi mu ostalo samo nedelju dana priprema za Rolan Garos koji startuje 27. septembra, a prethodno bi propustio masterse u Madridu i Rimu.

Pitanje je da li mu je tolika žrtva potrebna, a i ostaje otvorena mogućnost da se teniserima, koji su naravno negativni na Kovid 19 nakon završetku US opena dozvoli slobodan povratak u Evropu.

U suštini, Nole bi u Njujorku bio jedini član Velike trojke, pošto je Rafael Nadal striktno rekao da ga tamo neće biti, što se može potvrditi njegovim pripremama na šljaci, dok je Rodžer Federer u oporavku od operacije kolena i neće ga biti do kraja sezone.

Samim tim Đoković bi imao bi veće šanse za titulu, 18. grend slem ukupno čime bi se prbližio Rafi (19) i Fedeksu (20). S tim što se sa velikom sigurnošću može računati da će Španac osvojiti ove godine po 13, naravno rekordni put Rolan Garos.

Tu je i pitanje poena, koji se po novom, prisilno uvedenom scenariju sada računaju u poslednja 22 meseca, a do kraja godine neće morati da se oduzimaju igračima. Osim ukoliko na nekima turnirima osvoje više poena nego prethodne sezone.

Pitanje broja 1 je za sada tako stavljeno u drugi plan, potšo će Španac teško u skorije vreme stići Novaka po tim pravilima. Ali, zato mogu da profitiraju oni ispod njih, kao što su Dominik Tim, Danil Medved, Stefanos Cicipias pre svih.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.