Njujorški Muzej moderne umetnosti u novom ruhu

Izvor: RTS, 25.Okt.2019, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujorški Muzej moderne umetnosti u novom ruhu

Posle opsežnog renoviranja otvoren je novi, obnovljeni Muzej moderne umetnosti u Njujorku.
Muzej modernih umetnosti u Njujorku, nakon rekonstrukcije koja je trajala svega četiri meseca i koštala 450 miliona dolara, posetiocima nudi proširene galerije i nove prostore za performanse, tribine i stvaranje umetnosti.
 
Više >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << umetnosti na mnogo novih načina, čini se da je moto obnovljenog muzeja, koji obećava nove glasove i sveže perspektive. Prava vrednost rekonstrukcije nije samo više prostora, već prostora koji omogućava posetiocu da promisli iskustvo umetnosti u Muzeju. Više od fizičkog proširenja, nova Moma pronalazi načine da podeli umetnost sa posetiocima.
Novi studio je prostor za živ i eksperimentalan program, koji će kroz festivale, prezentacije i rezidencijalne programe direktno dovoditi u kontakt umetnike i publiku.
Kreativna laboratorija je još jedan novi i eksperimentalni prostor u kome se istražuju ideje, postavljaju pitanja i prati umetnički proces i način na koji je nastajao u brojnim kolekcijama i izložbama Muzeja.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.