Njujork pod opsadom policije i to ne samo sa kopna

Izvor: B92, 19.Sep.2017, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujork pod "opsadom" policije i to ne samo sa kopna

Njujork -- Uoči Generalne debate u okviru 72. Generalne skupštine UN u Njujorku su na snazi opsežne mere bezbednosti.

Sedište svetske organizacije je bukvalno pod “opsadom” policijskih snaga zbog dolaska više od 100 lidera sveta, među kojima su prvi put američki predsednik Donald Tramp i njegov francuski kolega Emanuel Makron.

Ulice u široj okolini sedišta UN na Ist riveru zatvorene su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za vozila koja nemaju propusnicu, a u čitavom gradu u proteklih par dana otežan je saobraćaj zbog brojnih gostiju koji pristižu, pa i američkog predsednika zbog kojeg se, prilikom svakog njegovog kretanja, zatvaraju svi putevi za saobrahaj, ali i pešake.

Sedište UN se ne “brani” samo sa kopna, na kojem su pripadnici UN policije, američke policije i specijalnih jedinica američkih snaga bezbednosti, već i na reci, na čijoj obali se nalazi svetska organizacija.

Patroliraju brojni policijski čamci na kojim se nalaze teško naoružani policajci.

Današnjem otvaranja Generalne skupštine UN prethodio je prijem koji je priredio generalni sekretar Antonio Gutereš.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.