Izvor: RTS, 27.Jan.2023, 10:03

Njujork nadigrao Boston na gostovanju, Marjanović solidan u porazu Hjustona

Košarkaši Njujorka nadigrali su Boston sa 120:117 posle produžetka u bostonskom "Ti-Di gardenu", a na gostovanju je slavio i tim Klivlenda sa 113:95 nad Hjustonom u kome je posle duže vremena zaigrao i Boban Marjanović.
Tim aktuelnih vicešampiona Bostona je dobro počeo meč i poveo posle prve četvrtine ali su gosti uspeli da se vrate u igru i posle nekoliko rezultatskih preokreta uvedu meč u produžetak i neizvesnu završnicu.

Na kraju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je meč rešen u poslednjim sekundama slobodnim bacanjima koje je Džejlen Braun promašio pri rezultatu 117:118, da bi potom Ar-Džej Beret bio efikasan igrač odluke i doneo pobedu gostima nanevši domaćinima treći poraz u nizu.
Pobednički tim predvodili su Džulijus Rendl sa 37 i Džejlen Branson sa 29 poena a igrač odluke Beret je meč završio sa19 poena.
Timu domaćina nije od velike pomoći bila ni nova odlična igra Džejson Tejtum koji je meč završio sa 35 poena uz 14 skokova ali je promašio par šuteva u ključnim momentima meča.
Uprkos porazu Boston je i dalje prvi na čelu Istoka sa 35-14, a Filadelfija im je prvi pratilac sa 31-16. Njujork nastavlja borbu za plej-of, a sada su sedmi na Istoku.
Na gostujućem terenu slavio je i tim Klivlenda gotovo rutinski nadigravši Hjuston sa 113:95.
U poraženom timu iz Teksasa zaigrao je srpski centar Boban Marjanović i po običaju iskoristio priliku i za nešto više od šest minuta igre postigao 4 poena uz 3 skoka i jednu asistenciju.

Pobeda Dalasa nad Finiksom sa 99:95 na gostovanju ostala je u senci povrede njigovog lidera Luke Dončića na samom početku meča, a i Detroit je nadigrao Bruklin sa 130:122.
U timu domaćina nije bilo Kevina Durenta a nije im od velike pomoći bilo ni to što je Kajri Irvingbio najefikasniji igrač sa 40 postignutih poena uz 5 skokova i 6 asistencija.
Gosti su to prevladali sjajnom timskom igrom u čak osmorica igrača imala dvocifreni broj postignutih poena, a predvodio ih je Sadik Bej sa 25 poena.
Na svom terenu LA Klipersi su bili više nego ubedljivi protiv San Antonija sa 138:100, a najefikasniji bio je Pol Džordž sa 35 poena.
Rezultati NBA utakmica:
Boston - Njujork 117:120
Bruklin - Detroit 122:130
Šarlot - Čikago 111:96
Hjuston - Klivlend 95:113
Finiks - Dalas 95:99
LA Klipers - San Antonio 138:100
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.