Njujork Niksi najvrednija NBA franšiza

Izvor: B92, 06.Feb.2019, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujork Niksi najvrednija NBA franšiza

Košarkaška franšiza Njujork Niksa je sa četiri milijarde dolara najvredniji klub u NBA ligi, navodi se na Forbsovoj listi.

Niksi su četvrtu godinu uzastopno prvi na listi.

Forbs je naveo da je vrednost Niksa porasla za 11 odsto u odnosu na prošlu godinu zbog renoviranja Medison Skver Gardena iz 2013. vrednog milijardu dolara, koje je proizvelo niz novih prihoda.

Njujorška franšiza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je najvrednija uprkos najlošijem skoru u ligi 30 ekipa. Njujork posle 14. uzastopnog poraza u utorak, ima skor od 10 pobeda i 43 poraza.

Prema Forbsovoj listi, Los Andjeles Lejkersi su ostali drugi sa 3,7 milijardu dolara, što je porast od 12 odsto. Iza su aktuelni šampioni Golden Stejt Voriorsi 3,5 milijardi, Čikago Bulsi sa 2,9 i Boston Seltiksi sa 2,8 milijardi dolara.

U prvih deset tu su još Bruklin Netsi sa 2,3 milijarde, Hjuston Roketsi sa 2,2 milijarde, Los Anđeles Klipersi sa 2,15 milijardi, Dalas Maveriksi sa 1,9 milijardi i Majami Hit sa 1,7 milijardi dolara.

Prosečna vrednost NBA kluba je 1,9 milijardi dolara, što je porast od 13 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.