Njujork: Istraga u toku, požar u crkvi sumnjive prirode

Izvor: B92, 02.Maj.2016, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujork: Istraga u toku, požar u crkvi "sumnjive prirode"

Njujork -- Požar koji je progutao srpsku crkvu na Menhetnu vodi se kao sumnjiv, navode istražitelji, a prenosi „Njujork post“.

Drugi čovek njujorških vatrogasaca Majkl Gala navodi da je požar u Crkvi Sveti Sava bio mnogo snažniji od onog koji bi bio izazvan običnim svećama.

„Nismo odmah mogli da utvrdimo uzrok, pa se požar vodi kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sumnjiv i istražuje se“, navodi Gala.

Zvaničnici takođe navode da su vatrogasci imali problema da ugase požar zbog jačine plamena.

„Bili smo u crkvi samo na par minuta pre nego što je požar postao suviše jak“, rekao je Gala.

Veliki požar progutao je srpsku Crkvu Svetog Save u centru Menhetna u danu u kome pravoslavni hrišćani proslavljaju Uskrs.

Žrtava i povređenih nema, ali je jedno od njujorških znamenja i mesto okupljanja pravoslavaca u "prestonici sveta" potpuno uništeno, zgrada je nestabilna i najverovatnije će i ono što je od nje ostalo morati da bude srušeno.

Njujorčani su s nevericom gledali dok je vatra gutala zdanje staro više od sto godina, a na društvenim mrežama se mogu pronaći fotografije vatrene stihije, ali i one na kojima se vidi kako je crkva nekada izgledala.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.