Njujork: Da li su kineski vozovi pretnja po nacionalnu bezbednost?

Izvor: Vesti-online.com, 19.Maj.2019, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujork: Da li su kineski vozovi pretnja po nacionalnu bezbednost?

Senator demokrata Čarls Šumer izjavo je danas da želi istragu o tome da li bi plan za kupovinu novih vagona za podzemnu železnicu u Njujorku, a koje je proizvela kineska državna kompanja CRRC, mogao da predstavlja pretnju za nacionalnu bezbednost.

On je rekao da je to pitanje postavio Ministarstvu trgovine i zatražio od njih da izvedu pregled "od vrha do dna", nakon što je kineska kompanija CRRC pobedila na javnom tenderu za dizajn novih vagona u Njujorku, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << AP.

Kako se navodi, kompanja nije dobila ugovor u Njujorku, iako je pobedila na tenderima za nabavku novih vagona u Los Anđelesu, Čikagu, Bostonu i Filadelfiji.

Eksperti za bezbednost vozova upozoravaju na prethodne sajber pretnje i hakovanje napada iz Kine.

Kompanija CRRC saopštila je da podržava bilo kakvu istragu, navodeći da nema dokaza da bilo koji prozvođač namerno povezuje vagone sa sajber pretnjama.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Američki senator traži istragu da li su kineski vozovi pretnja po nacionalnu bezbednost

Izvor: Blic, 20.Maj.2019, 00:37

Senator demokrata Čarls Šumer izjavio je da želi istragu o tome da li bi plan za kupovinu novih vagona za podzemnu železnicu u Njujorku, a koje je proizvela kineska državna kompanja CRRC, mogao da predstavlja pretnju za nacionalnu bezbednost.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.