Nevakcinisani ne mogu u restorane u Njujorku - to važi i za predsednike

Izvor: VOA, 21.Sep.2021, 09:37

Nevakcinisani ne mogu u restorane u Njujorku - to važi i za predsednike

Šefovi država koji učestvuju na zasedanju Generalne skupštine UN (GSUN) u Njujorku, a nisu vakcinisani, moraće da se zadovolje parčetom pice na ulici umesto večere u nekom od njujorških restorana. Tako je prošao brazilski predsednik Žair Bolsonaro koji nije mogao da uđe ni u jedan restoran u Njujorku, jer nije vakcinisan. Bolsonaro, desničarski populista, sumnja u vakcine, a pred put u Njujork je poručio da je njegov imunitet dovoljno jak da se odbrani od koronavirusa. Ministri u njegovoj vladi objavili su fotografiju na kojoj Bolsorano sa saradnicima jede parče pice na ulici u Njujorku. Njegove pristalice pohvalile su Bolsonarovu "jednostavnost". Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio apelovao je na svetske lidere da se vakcinišu pred dolazak u Njujork na zasedanje Generalne skupštine UN. "Ako nećete da se vakcinišete, nemojte ni da dolazite", poručio je gradonačelnik. Predsedavajći GS UN Adbula Šahid rekao je da za predsednike, premijere i diplomate iz 193 držve važi poseban sistem, odnosno da nisu u obavezi da pokažu dokaz o imunizaciji. Pojedini predstavnici neće dolaziti u Njujork, a poslaće video obraćanje. Srbiju će predstavljati premijerka Ana Brnabić. Zasedanje GS UN otvoriće u utorak brazilski predsednik Žair Bolsonaro.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nevakcinisani ne mogu u restorane u Njujorku - to važi i za predsednike

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Sep.2021

Šefovi država koji učestvuju na zasedanju Generalne skupštine UN (GSUN) u Njujorku, a nisu vakcinisani, moraće da se zadovolje parčetom pice na ulici umesto večere u nekom od njujorških restorana, prenosi Glas Amerike (VOA).

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.