Najveći engleski brod uplovio u njujoršku luku sa 1.500 mornara

Izvor: B92, 22.Okt.2018, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveći engleski brod uplovio u njujoršku luku sa 1.500 mornara

Najveći brod ikada izgrađen za Kraljevsku ratnu mornaricu Velike Britanije, dug 284 metra, nalazi se u jednonedeljnoj poseti Njujorku.

Nosač aviona "Kraljica Elizabeta", koji može da ponese do 60 letelica, uplovio je u njujoršku luku u petak s oko 1.500 mornara, prenosi Asošiejted pres.

Komandant broda, kapetan Džeri Kid ocenio je da ta poseta "veoma simbolično" govori o "prisnom odnosu" britanske i američke ratne mornarice.

Brod je usidren >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tako da se s njega pruža pogled na Kip slobode, a mogu da ga vide putnici trajekta od Menhetna do Stejten Ajlenda.

Ministar odbrane Velike Britanije Gavin Vilijamson dočekao je "Kraljicu Elizabetu" u Njujorku.

"Brod 'Kraljica Elizabeta' simbol je naše posvećenosti našoj bezbednosti i bezbednosti naših saveznika. Njen ulazak u njujoršku luku pokazuje da su naše oružane snage spremne da stoje uz naše saveznike", naveo je Vilijamson na Tviteru.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.