Mladi glumac iz severne Kosovske Mitrovice igraće na Brodveju

Izvor: B92, 20.Nov.2019, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi glumac iz severne Kosovske Mitrovice igraće na Brodveju

Tridesetogodišnji glumac iz Severne Mitrovice Branislav Stanković igraće u decembru u čuvenom teatru "La Mama" na Brodveju u Njujorku

Na jednoj od najprestižnijih pozorošnih scena na Brodveju, Stanković će igrati u u predstavi "Trojanke" nastaloj po motivima Euripidove tragedije.

Predstava je igrana u Kosovskoj Mitrovici, a rezultat je saradnje reditelja Andreja Serbana s umetnicima iz Kambodže, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gvatemale i s Kosova, rekao je portalu KoSSev Stanković objašnjavajući kako je došlo do toga da dobije poziv američkog pozorišnog reditelja da igra u Njujorku.

Branislav Stanković diplomirao je glumu na prištinskom Fakultetu umetnosti u predstavi "Zoološka priča" u Zvezdara teatru. U Narodnom pozorištu Priština igrao je u predstavi "Žica" za koju je režiju radio Goran Šušljik i u predstavi "Šuma" Miloša Cvetkovića. Igrao je u filmovima "Sporazum" Peđe Radonjića i "Govorna mana" Gorana Markovića. Sem glumom, bavi se i muzikom.

Ovaj mladi glumac kaže da se raduje saradnji s ljudima s Džulijarda, jedne od najprestižnijih škola muzičke i dramske umetnosti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.