Minut ćutanja i zvona za žrtve 11. septembra

Izvor: Blic, 11.Sep.2017, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minut ćutanja i zvona za žrtve 11. septembra

Minutom ćutanja i oglašavanjem zvona u 08.46 sati po lokalnom vremenu počelo je obeležavanje 16 godina od terorističkih napada u SAD na mestu gde su se nalazile dve kule bliznakinje Svetskog trgovinskog centra u Njujorku.

Komemoracija je počela u veme kada je avion koji su oteli teroristi udario u severnu kulu Svetskog trgovinskog centra, prenosi AP.

Godišnjicu posmatraju rođaci žrtava, preživeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u napadu i pripadnici spasilačkih ekipa.

Rođaci žrtava čitaju imena skoro 3.000 osoba koliko je stradalo kada su četiri oteta aviona udarila u Trgovinski centar, Pentagon i polje u Pensilvaniji 11. septembra 2001. godine.

Pošta će minutom ćutanja biti odata i u Beloj kući u prisustvu američkog predsednika Donalda Trampa koji će potom prisustvovati komemorativnoj svečanosti u i Pentagonu.

To je prvi put da on učestvuje u obeležavanju godišnjice od kako je postao predsednik SAD.

Ceremonija će, takođe, biti održana u blizini Šenksvila, u Pensilvaniji.

Teroristi iz redova Al Kaide oteli su 11. septembra 2001. godine

četiri putnička aviona i njima izveli samoubilačke napade na Svetski trgovinski centar u Njujorku, kao i na Pentagon u Vašingtonu. Četvrti avion srušio se na polju u Šenksvilu, u Pensilvaniji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amerika se seća 11. septembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Sep.2017

Minutom ćutanja i oglašavanjem zvona u 08.46 sati po lokalnom vremenu počelo je obeležavanje 16 godina od terorističkih napada u SAD na mestu gde su se nalazile dve kule bliznakinje Svetskog trgovinskog centra u Njujorku...Komemoracija je počela u vreme kada je avion koji su oteli teroristi udario...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.