Ministri sa Hanom o regionalnoj saradnji Zapadnog Balkana

Izvor: RTS, 25.Sep.2018, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri sa Hanom o regionalnoj saradnji Zapadnog Balkana

Na marginama 73. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku je, u organizaciji Regionalnog saveta za saradnju, održan radni doručak ministara spoljnih poslova Zapadnog Balkana sa Johanesom Hanom, komesarom EU za politiku susedstva i pregovore o proširenju. Srbiju je predstavljao šef diplomatije Ivica Dačić.
Generalni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sekretar Regionalnog saveta za saradnju Goran Svilanović predstavio je ostvarene rezultate, planove, kao i izazove na planu daljeg razvoja regionalne saradnje.

Komesar Han posebno je naglasio značaj regionalne saradnje za proces evrointegracija, ali i potrebu realizovanja velikog broja regionalnih inicijativa.
Na sastanku su razmatrana pitanja od značaja za dalji razvoj regionalne saradnje, posebno trgovina, investiranje u jačanje povezanosti i mobilnosti, kao i jačanje digitalne integracije.
Razgovarano je i o neophodnosti realizovanja velikog broja regionalnih inicijativa na Zapadnom Balkanu, ali i o značaju međusobne razmene informacija kako među članicama Regionalnog saveta za saradnju, tako i interno u pripremi regionalnih sastanaka. 
Ministri Zapadnog Balkana su pozdravili aktivnosti Regionalnog saveta za saradnju i posvećenost generalnog sekretara Svilanovića, istakavši da je pitanje regionalne saradnje komplementarno sa procesom evrointegracija. 
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Han: Regionalna saradnja važna za evrointegracije

Izvor: Danas, 25.Sep.2018

Na marginama 73. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, u Njujorku je danas, u organizaciji Regionalnog saveta za saradnju, održan radni doručak ministara spoljnih poslova Zapadnog Balkana sa Johanesom Hanom, komesarom EU za politiku susedstva i pregovore o proširenju. Članak Han: Regionalna...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.