Microsoft namerava AOL-u da proda svoje odeljenje za oglašavanje

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 06.Jul.2015, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Microsoft namerava AOL-u da proda svoje odeljenje za oglašavanje

NJUJORK – U Wall Street Journal-u pojavila se informacija kako Microsoft uskoro namerava da proda svoje odeljenje za oglašavanje AOL-u

Prodaja takođe uključuje i odlazak oko 1200 radnika iz Microsoft-a koji su bili zaposleni u navedenom odeljenju ali u uslovima prodaje stoji kako će svi zaposleni odeljenja dobiti ponude za zaposlenje u AOL-u.

Još jedan od uslova prodaje propisuje kako će AOL idućih 10 godina kod rezultata pretraživanja i oglasa pri pretraživanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << umesto Google pretraživača koristiti Microsoft-ov Bing.

AOL će preuzeti Microsoft-ove oglašivačke aktivnosti na tržištima SAD-a i Velike Britanije, dok će AppNexus biti Microsoft-ov partner za oglašavanje na desetak drugih pretraživača kao što su Austrija, Belgija, Danska i Portugal.

Prodaja posla za oglašivanjem deo je nove strategije Microsoft-a, koju sprovodi glavni izvršni direktor Satya Nadella, čiji je cilj koncentracija komapnije na poslovanje na tri primarna sektora: personalne računare, poslovanje u oblaku i poslovne korisnike.

Izvor: SEEbiz
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.