Merkelova obećala predsedniku Vučiću: DOLAZIM U SRBIJU SLEDEĆE GODINE! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2019, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova obećala predsedniku Vučiću: DOLAZIM U SRBIJU SLEDEĆE GODINE! (FOTO/VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel

Angela Merkel je i pored svoje guste agende, za dan i po boravka u Njujorku, inicirala susret sa srpskim predsednikom.

Vučić je nakon sastanka sa generalnim sekretarom svetske organizacije Antoniom Guterešom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel rekao da Evropa želi rešavanje kosovskog problema.

"Nemačka je za Srbiju danas ekonomski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << partner broj jedan @bundeskanzlerin me je obradovala time što je potvrdila da će uskoro ponovo posetiti Srbiju". - predsednik Vučić sastao se u Njujorku sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Sep 24, 2019 at 6:16am PDT

- Nemačka kancelarka Anegla Merkel iznela je svoj stav. Francuska i Nemačka su za to da se napravi jedan regionalan skup kao onaj kada ga je Tači minirao i da se o tome razgovara - kazao je Vučić i dodao:

- Druga stvar o kojoj smo pričali bila je ekonomija - istakao je Vučić i dodao da je pozvao kancelarku Merkel u posetu Srbiji.

Vučić je napomenuo i da je Nemačka prvi trgovinski partner Srbije i dodao da je kancelarka Merkel opredeljena da se stvari na Balkanu ubrzano reše.

Sastanak u Njujorku sa @bundeskanzlerin

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Sep 24, 2019 at 6:00am PDT

- Merkel je veliki lider. Ona uvek ima energije, ali ima i dosta obaveza, ali je našla vremena da razgovara. Ona ima ideju o Evropi. Zato će da traže od nas da razgovaramo dok ne nađemo neko rešenje - rekao je Vučić.

- Angela Merkel me je obradovala time što je potvrdila da će uskoro ponovo posetiti Srbiju - izjavio je Vučić nakon sastanka.
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Angela Merkel

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.