Mask o koronavirusu: Neću da se vakcinišem, nisam u riziku

Izvor: B92, 01.Okt.2020, 01:29

Mask o koronavirusu: "Neću da se vakcinišem, nisam u riziku"

Ilon Mask je rekao da on i njegova porodica neće primiti vakcinu protiv koronavirusa kada postane dostupna.

Mask je gostovao u podkastu "Sway", u organizaciji Njujork tajmsa, a domaćin je bila novinarka Kara Svišer. Tu je izvršni direktor Tesle i tehnološki mogul rekao kako se neće vakcinisati, jer "nije u riziku od kovida, a nisu ni njegova deca".

"U osnovi, ispravna stvar ne bi morala da bude karantin za celu zemlju, ali mislim da bi svako ko je u riziku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trebalo da bude u karantinu dok sve ne prođe", rekao je Mask.

One je, inače, poznat po svojim kontroverznim stavovima o koronavirusu i karantinu u SAD. Na samom početku pandemije, virus je nazivao "glupim", a opšte stanje "panikom".

U martu je rekao i da se žestoko protivi preporukama Kalifornije da ljudi ostanu kod kuće, opisujući karantin kao "prisilno zatvaranje" i "fašizam".

Kada je okrug Alameda u Kaliforniji, gde je smeštena jedna od Teslinih fabrika, odbio da dozvoli kompaniji da nastavi proizvodnju, Mask je ponovo pokrenuo proizvodnju i rekao da je spreman da bude uhapšen.

Svišerova je to ponovo spomenula tokom intervjua, a Mask je rekao kako je Tokom razgovora sa Svisherom, nazvao je odluku okruga "preteranom", a svoju izjavu o tome da je spreman da bude uhapšen "šalom".
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.