MISTERIJA ZA NAUČNIKE! Ogroman kit se nasukao na obali Njujorka - niko ne zna šta se dešava (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jan.2023, 15:01

MISTERIJA ZA NAUČNIKE! Ogroman kit se nasukao na obali Njujorka - niko ne zna šta se dešava (VIDEO)

Ogroman kit se nasukao na obali Njujorka.

Od decembra se na istočnoj obali SAD-a misteriozno nasukalo 15 kitova, s tim da se nedavno na obalama američke savezne države Njujork nasukao grbavi kit od 7,6 metara. Naučnici još uvek ne znaju šta je uzrok tome.

- Radi se o mužjaku grbavog kita. Ovo je prvi takav slučaj na ovom području u zadnjih pet godina. Ovo je najveći kit koji se nasukao na ovim obalama u više od jedne decenije - rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Don Klavim iz uprave grada Hempsteda, a prenosi BBC.

Stručnjaci navode kako za sada ne vide razlog za ovakve incidente, a lokalni aktivisti i naučnici pokušavaju da odgonetnu uzrok problema.

Neki za nasukavanje kitova krive postavljanje vetroelektrana duž obale, ali lokalne vlasti navode kako za tako nešto nema dokaza, prenosi Index.hr.

- Za sada ne vidimo šta bi moglo škoditi kitovima - rekla je Sindi Zif, direktorka organizacije "Akcija za čiste okeane".
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.