Lov na veštice u CG: Ko je medijima dao skandalozni non-pejper?

Izvor: B92, 24.Sep.2021, 10:33

"Lov na veštice" u CG: Ko je medijima dao skandalozni non-pejper?

Podgorica -- Bura u Crnoj Gori nakon što su mediji objavili sadržonu tzv. non-pejpera, poslatog crnogorskim diplomatskim predstavništvima uoči ustoličenja na Cetinju.

Nakon objave o postojanju i sadržini non-pejpera, u kom je Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore dezinformisalo međunarodnu javnost o situaciji vezanoj za ustoličenje mitropolita crnogorsko-peimorskog Joanikija, vlada opšta pometnja, piše portal CdM.

Naime, iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Njujorka, gde boravi ministar spoljnih poslova Crne Gore Đorđe Radulović, stigla je instrukcija da se hitno pronađu oni koji su dostavili taj dokument medijima.

Kako CdM saznaje, naložena je istraga, koja je poverena ljudima od poverenja ministra Radulovića i tokom koje je već obavljeno više razgovora kako u samom ministarstvu, tako i van njega. Dokument je očigledno spreman u najužem krugu ljudi iz Kabineta ministra i cela operacija je trebalo da bude tajno sprovedena, zaključuje CdM.

Taj portal navodii da je reč o skandaloznom dokumentu, u kojem je na neprimeren i do sada nepoznat način u diplomatskoj praksi, predsednik države “ocrnjen” i bez dokaza optužen od strane Ministarstva spoljnih poslova te iste države, a sada je fokus sa rezultata tajne akcije i izveštaja o prenosu informacija u zemljama prijema od strane crnogorskih ambasadora i otpravnika poslova, preusmeren na svojevrsni “lov na veštice” u samom MSP-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.