Linta o Kolindi: Nastavak podsticanja mržnje prema Srbima

Izvor: B92, 24.Sep.2018, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta o Kolindi: Nastavak podsticanja mržnje prema Srbima

Beograd -- Odluka hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da tokom druženja s Hrvatima u Njujorku zapeva pesmu Tompsona je nastavak podsticanja mržnje prema Srbima.

To je ocenio predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta.

"Dobro je poznato da je navedena pesma nastala kao uspomena na granice Hrvatske iz vremena genocidne NDH. Na taj način Grabar Kitarović i mnogi Hrvati šalju poruku da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne odriču ustaške ideologije i ponovnog stvaranja Velike Hrvatske do Drine i Zemuna", naveo je on u saopštenju.

Srbija treba još aktivnije i snažnije da se bori za poštovanje nacionalnih i ljudskih prava preostalih Srba u Hrvatskoj, kao i za povratak otetih imovinskih, stečenih i statusnih prava stotina hiljada protjeranih Srba, poručio je Linta.

Kitarovićeva boravi u Njujorku, gde će ove sedmice učestvovati na zasedanju Generalne skupštine UN.

Boravak u SAD započela je misom i druženjem s hrvatskom zajednicom u Njujorku, a nije propustila priliku da zapeva Tompsonovu "Lijepa li si", preneli su hrvatski mediji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.