Izvor: RTS, 03.Avg.2021, 22:10

Kuomo negira optužbe za seksualno uznemiravanje, pljušte zahtevi za ostavkom

Guverner Njujorka Endru Kuomo negirao je optužbe državnog tužilaštva o tome da je seksualno uznemiravao nekoliko žena, uključujući i zaposlene u svom kabinetu. Predsednik SAD Džo Bajden je izjavio da smatra da bi Kuomo trebalo da podnese ostavku.
U snimljenom odgovoru na izveštaj istražnog tima državnog tužilaštva Njujorka Kuomo uzvraća da se "činjenice mnogo razlikuju od onoga što je prikazano", kao i da "nikada nikoga nije neprikladno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dodirnuo ili učinio neprimeren seksualni gest", prenosi AP.

"Želim da znate direktno od mene da nikoga nisam dodirivao na neprikladan način ili napravio neprimeren seksualni gest. Imam 63 godine i čitav svoj život zrelog čoveka sam proživeo u fokusu javnosti. To jednostavno nisam ja, nikada nisam bio takav", poručio je Endrju Kuomo, demokrata koji je na položaju guvernera države Njujork od 2011. godine.
Predsednik SAD Džo Bajden izjavio je na pres konferenciji u Beloj kući da bi Kuomo trebalo da podnese ostavku.
"Mislim da bi trebalo da podnese ostavku. Razumem da bi zakonodavno telo države moglo da odluči o opozivu. Ne znam to ustvari. Nisam čitao sve te podatke", dodao je Bajden.
Ostavku guvernera Njujorka zatražila je i predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi, brojni političari, kao i više od dve trećine senatora države Njujork.
Državna tužiteljka Njujorka Leticija Džejms je u svom izveštaju navela da je Kuomo seksualno uznemiravao najmanje jedanaest žena, a zatim se osvetio bivšem zaposlenom koji se javno požalio na njegovo ponašanje, stoji u izveštaju koji je objavila državna tužiteljka Njujorka Leticija Džejms.
Istakla je da je Kuomo uznemiravao sadašnje i bivše državne službenike, kao i brojne žene izvan državne vlade. Kancelarija državnog tužioca je o tome objavila i poduži izveštaj.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.