Kineska osveta- Zubi zmaja (1): Tajna tajnog društva

Izvor: Vesti-online.com, 21.Jun.2016, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kineska osveta"- Zubi zmaja (1): Tajna tajnog društva

Naš junak je Japanac Taisen Dešimaru, jedan od onih koji svojim automobilom idu prema Njujorku, iz države Nju Džersi, iz gradića Sparta, auto-putem 80 vest...

Brzina je pedeset pet milja na sat. Na određenim mestima su zasede saobraćajne policije! Taisen je Japanac! Ne, on je Amerikanac... Šta je zapravo naš junak, ubrzo ćemo saznati...

Taisen Dešimaru je iz stare samurajske porodice, iz grada Saga, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prefektuje Kjušu, u Japanu, naravno... Od svoje pete godine živi u Americi - znači, trideset godina, znači, ipak, i Amerikanac...

Kuća Taisena Dešimarua od drveta je u gradiću Sparta, oko dva sata od Njujorka - ujutru. Danju - kuća je bliže!

Taisen je neoženjen i jedan je od direktora Jame banke, koja ima ofis u Petoj aveniji, na Menhetnu, u srcu Njujorka. Taisen Dešimaru je ovaj posao nasledio od oca, kad je završio prestižni Jejl fakultet.

Cilj postojanja ove banke bio je podsticanje trgovine, odnosno izvoza japanskih proizvoda na tržište SAD.

Ono što mu je ostalo u sećanju iz vremena koje je proveo na studijama bio je prijem u tajno društvo Zeleni zmaj, udruženje koje su davno, kao pandan tajnom bratstvu Lobanja i kosti, stvorili studenti žute rase.

Ritual inicijative se obavljao na drugoj godini studija, a u društvo se ulazilo samo na preporuku starijih pripadnika. Članovi tajnog društva polagali su obavezujuću zakletvu da će po cenu života štititi jedan drugoga, ali i svoju rasu od genocida.Povod za osnivanje je, naravno, bilo bacanje atomske bombe na Hirošimu i Nagasaki, ali i instrumentalizovanje građanskog rata u Kini i Koreji.

Neki ljudi su procenili da protiv novog genocida treba delovati tamo gde se on smišlja, a ne tamo gde se realizuje...

Po predanju koje je kolalo među studentima Jejla, tajno društvo na fakultetu bilo je samo ispostava globalnog, stvorenog pre mnogo vekova od strane glavešina Kine, Japana i Koreje. Bolje upućeni spominjali su obaveštajne službe, a tek retki su znali tajnu koja je vodila do Tibetanaca...

Na samoj granici Amerike i Kanade na reci Sen Lorens leži Ostrvo jelena, vlasništvo trusta "Rasel", nazvanog po osnivaču, generalu Vilijemu Hantingtonu Raselu. Rasel je, sa Alfonsom Taftom, 1832. godine - po ugledu na tajna studentska udruženja u Nemačkoj - osnovao i tajno bratstvo "Lobanju i kosti".

Od tada, na Univerzitetu Jejl, elitnoj školi "budućih lidera", 15 studenata biva svakog proleća pozvano je u "Grobnicu", kameno utvrđenje bez prozora, na ritual inicijacije - prijem u bratstvo. Njegov moto je "Za Boga, za državu i za Jejl"!

Ova grupa najprobranijih među probranima okuplja se iza simbola - lobanje sa prekrštenim kostima, iznad broja 322 - prolazi kroz ritual koji uključuje kostime, ležanje u mrtvačkom kovčegu, otkrivanje najdubljih ličnih i porodičnih tajni. To, kao i zakletva, doživotno vezuje svakog člana za ostale, jer svi i svakome znaju sve. Nema izdaje.

Amerikanci, koji su na studijama čuli za tajno društvo Zeleni zmaj, smatrali su da su u pozadini Trijada i Jakuze, gangsterski odredi "žutih"!

Bolje upućeni su govorili o tajnim službama Istoka!

No, niko nikada nije otkrio ko stvarno stoji iza Zelenog zmaja! Enigma je ostala!

Zeleni zmaj bio je tajna o kojoj ništa ne zna čak ni kineska tajna služba! Ako ih pitate, oni će se nasmejati i reći - to je mit!

Dejan Lučić važi za kultnog pisca svoje generacije. Autor je niza knjiga u kojima se novinarska vernost faktima prepliće sa izmaštanim varijantama mogućeg romansijera.

Ne jednom, ta komponenta njegovih zaprepašćujućih trilera, ta fantazija, postala je protokom vremena - stvarnost...

U "Kineskoj osveti" pisac je takođe vešto iskombinovao fakta sa, običnom čoveku, nezamislivim junacima u svetu tajnih društava...

Povodom 85 godina od osnivanja kineske Narodnooslobodilačke armije Ambasada NR Kine u Beogradu dodelila je autoru "Kineske osvete" Dejanu Lučiću Plaketu - kao priznanje za njegov doprinos širenju sveukupnih odnosa Kine i Srbije.

No, da li je tako?

Tajna Zelenog zmaja nikada nije razotkrivena! Zašto? Zato što su Kinezi stvorili tajnu službu još pre nekoliko hiljada godina! Za njih je CIA, kao i druge službe u svetu, "dete" čije hirovi "deda" zna, gotovo i pre nego što će se ispoljiti!

Osnovni trik starih Kineza je iluzija realnosti! Ono što Amerika želi da vidi u Kini, to joj se stvori!

Hoćete masone? Hoćete kriminalce? Hoćete hrišćane? Baš to ćete dobiti!

No, Kinezi nikada ne govore ono što im je cilj!

CIA nikada nije jasno definisala osnovno pitanje: "Da li je tajno društvo Zeleni zmaj zaista kinesko... ili japansko?"

Bolje upućeni su govorili da je tajvansko, a lukaviji su tvrdili da je korejsko ili tibetantsko...

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.