Kamenje sa Meseca u novembru na aukciji,cena do milion dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2018, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kamenje sa Meseca" u novembru na aukciji,cena do milion dolara

Jedino zvanično dostupno "kamenje sa Meseca" koje će moći da ode u ruke privatnog vlasnika biće izneto na aukciji njujorške aukcijske kuće "Sotbis" u novembru, a prema procenama ove kuće dostići će cenu do milion dolara.

"Sotbis" je danas saopštila da očekuje da će se na aukciji 29. novembra cena kamenja koje je Sovjetska svemirska misija pronašla 1970. godine, kretati od 700.000 do milion dolara, prenosi Rojters.

Agencija navodi da ih na aukciju stavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << američki kolekcionar koji ih je kupio 1993. godine.

Njujorška aukcijska kuća je saopštila da ih je na prodaju prvi put stavila 1993. godine Nina Ivanovna Koroljeva, udovica bivšeg direktora Sovjetskog svemirskog programa Sergeja Pavloviča Koroljeva.

Agencija navodi da je veličina kamenja od dva kvadratna milimetra do jedan kvadratni milimetar.

Prošle godine "Sotbi" je prodala torbu sa pečatom napravljenim od mesečeve prašine koju je nosio američki astronaut Nil Armstrong u prvoj misi na Mesecu 1969. godine za 1,8 miliona dolara.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kamenje s Meseca uskoro na aukciji

Izvor: Radio 021, 31.Okt.2018, 11:43

Jedino zvanično dostupno "kamenje sa Meseca" koje će moći da ode u ruke privatnog vlasnika biće izneto na aukciji njujorške aukcijske kuće "Sotbis" u novembru, a prema procenama ove kuće može dostići cenu do milion dolara..."Sotbis" je saopštila da očekuje da će se na aukciji 29. novembra...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.