Kako je Njujork umalo ukrao Lebrona Džejmsa

Izvor: B92, 27.Apr.2021, 18:13

Kako je Njujork umalo "ukrao" Lebrona Džejmsa

Kako je Lebron Džejms umalo postao član Njujork Niksa i šta su oni uradili da ga privole, objašnjava Athletic.

"Svi se plaše da javno govore o Medison Skver Gardenu", rečeno je tada 2010. godine u jednom video snimku koji je okupio Karmelu i Tonija Soprana, glavne junake kultne televizijske serije.

Da, to je sve bio deo grandioznog plana Njujork Niksa da 2010. godine u svoje redove dovedu Lebrona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Džejmsa, koji je na kraju otišao u Majami zajedno sa Krisom Bošom.

Nada mnogih Njujorčana se ugasila kada je "The Decision" bio Majami Hit. Tadašnji agent Lebrona Džejmsa je, ironično, bio sadašnji predsednik tima: Lion Rouz.

Pitate se kakve to veze ima porodica Soprano sa Lebronom Džejmsom i njegovim dolaskom u Njujork Nikse? Postojao je gotovo savršeni video snimak iz Lebronove omiljene serije "Sopranovi" u kom Karmela i Toni slave njegov dolazak.

Bio je tu i Robert Deniro i još neki slavni glumci, kojima je bio cilj da Lebron dođe u Nikse, sve je specijalno snimljeno da izgleda kao deo serije.

"Niko od nas nije imao kopije tog snimka. To je bila stroga tajna. Otkako je snimljen, jedini primerak je ostavljen u dobro zaključanu akten tašnu", rekao je Džonatan Hok, režiser serije "Porodica Soprano".

Roko Karuzo, producent ovog projekta, uopšte nije fan Njujork Niksa niti NBA lige, već mu se dopao projekat i za njega je to bio samo još jedan posao, a pojma nije imao da njegov rad nikada neće ugledati svetlost dana.

"Spremao sam se za nešto veliko, za snimak koji će obići planetu. Potrošili smo mnogo novca na snimanje i da dovedemo poznate ličnosti i da sve organizujemo da prikažemo Lebronu Džejmsu... Kao savršeni muzički album koji niko neće čuti", objasnio je Roko Karuzo.

Niksi su tim koji Njujorčani vole, čak je i pokojni Džejms Gandolfini voleo Nikse i zbog toga je dozvolio da se u njegovom stanu na Menhetnu snimi jedna scena tog filma za Lebrona Džejmsa.

"On je mislio da će sve biti zabavnije tako i već za par dana smo bili u njegovom stanu. Džejms nije izgledao kao Toni Soprano, čak je imao i dugačku bradu pa nam je palo na pamet da je on u programu zaštite svedoka i da zbog toga izgleda drugačije. Sve je bilo savšreno autentično", objašnjava Hok.

Da je Lebron Džejms došao u Nikse i mi bismo videli taj video snimak, ovako, možemo samo da zamišljamo... Ipak, Niksi su uradili sve što je u njihovoj moći da "ukradu" Lebrona, ali je on bio čvrsto rešen da ode u Majami.

That, of course, is a highly flammable contention, even in jest. Whether Soprano is alive or not is up for debate after the way the series ended. Chase has dogmatically avoided answering that question. Caruso never reached out to David Chase about the recording, but he assumes the Sopranos creator has heard about it by now. A spokesperson for David Chase, the show's creator, said Chase would not talk for this story and did not answer if he believed it to be a continuation of the series. Says Alan Sepinwall, a diehard Knicks fan, Rolling Stone's chief TV critic and the man who has literally written the book on The Sopranos: "If David Chase wasn't involved in writing the scene, then it doesn't count as Sopranos canon, I'm afraid, any more than Jim's appearance as Tony in Weekend Update does. And that's before you even wade into the messy question of whether Tony survived the final scene and thus whether he'd have been able to recruit LeBron to join the Knicks in 2010." Still, it does provide a silver lining to the whole episode. While the video did not achieve its actual goal, it did get Gandolfini and Falco on screen together one more time. It'll likely never be seen, however. The remaining copies of it, if they exist, probably sit somewhere deep in Madison Square Garden. Hock says that fans would be disappointed and underwhelmed if they did see it. Caruso says it might elicit some laughter. "I just hope this isn't like Al Capone's vault when Geraldo gets there," Hock adds. If the tape is out there, no one wants to leak it. The caller believes if it did get out, it would actually help the franchise. The Knicks didn't land LeBron, but, they say, it was a good pitch.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KAKAV BI OVO ZEMLJOTRES IZAZVALO U NBA LIGI: Džejms bio na korak od potpisa za mega popularnu franšizu

Izvor: HotSport.rs, 27.Apr.2021

Kako je jedan od najboljih košarkaša 21. veka mogao da završi u redovima Njujork Niksa i na koji način su oni pokušavali da ga ubede da potpiše za njihovu ekipu, prenosi Atheltic. „Svi se plaše da javno govore o Medison Skver Gardenu“, rečeno je tada 2010. godine u jednom video snimku koji...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.