Jeremić saslušan u slučaju korupcije: PRIZNAO DA SE SASTAJAO SA PATRIKOM HOOM u apartmanu kompanije CEFC u Njujorku u koji su dolazili i TRGOVCI ORUŽJEM! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2018, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić saslušan u slučaju korupcije: PRIZNAO DA SE SASTAJAO SA PATRIKOM HOOM u apartmanu kompanije CEFC u Njujorku u koji su dolazili i TRGOVCI ORUŽJEM! (VIDEO)

Metju Rasel Li, novinar koji prati rad UN, potvrdio je za portal Pink.rs da je Vuk Jeremić juče saslušan u vezi sa međunarodnim korupcionaškim skandalom i poslovanjem kompanije CEFC. Kako ističe novinar, Ujedinjene nacije zataškavaju ovaj slučaj.

Novinar Metju Rasel Li već je govorio o detaljima skandala u koji je, po svemu sudeći, umešan i nekadašnji predsedavajući GS UN i lider Narodne stranke Vuk Jeremić.

Vesić: Sad je jasno poreklo Jeremićevog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << novca

Naime, prema njegovim rečima, Jeremić je pred sudom, u tročasovnom saslušanju, potvrdio da je boravio u apartmanu 78B jedne od Trampovih zgrada (Trump World Tower Condos) u kojoj se i sastao sa Patrikom Hoom, bivšim ministrom unutrašnjih poslova Hongkonga, protiv kojeg su SAD povele postupak zbog sumnje u umešanost u međunarodnu korupciju.

Li optužuje kinesku kompaniju CEFC za prodaju oružja afričkim zemljama, a upravo su se u Trampovoj zgradi obavljali prljavi poslovi prodaje i Patrik Ho se ovde sastajao sa poslovnim partnerima.

- Prodavali su oružje Africi, nudili su ga Južnom Sudanu, Čadu... U sve ovo umešan je i Antonio Gutereš, generalni sekretar UN, koji nije naložio istragu slučaja, upravo jer je i sam korumpiran - kaže Li.

On potvrđuje da je Jeremić saslušan juče.

- U pratnji obezbeđenja Ujedinjenih nacija, Jeremić je ušao u Trampovu zgradu i otišao u apartman 78B. Jeremić je tokom svedočenja potvrdio da je, dok je bio predsedavajući skupštinom UN, boravio u apartmanu 78B, kao neko ko je angažovan u kompaniji CEFC. Rekao je da je bio u ovom apartmanu, da se tu sastao sa Patrikom Hoom. Dakle, sastajao se tu sa kriminalcima i trgovcima oružjem. Ovaj apartman zapravo je bio kancelarija CEFC-a, a nalazi se gotovo odmah preko puta zgrade Ujedinjenih nacija - kaže Li.

Dodaje da Gutereš pokušava da zaštiti kineske korumpirane kriminalce jer je i sam korumpiran.

- UN su potpuno korumpirane i ova Trampova zgrada im je potrebna za izvođenje prljavih poslova - kaže Li.

Vuk Jeremić je, kako saznaje novinar u Njujorku, povezao kompaniju CEFC sa meksičkom naftnom kompanijom "Pemex" i sa teksaškim naftašem Noelom Tompsonom, pokušao je da posreduje u prodaji rudnika kalijumskih đubriva... Sastanci su se održavali u Trampovoj kuli, preko puta zgrade UN, u apartmanu 78B.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NOVINAR UN OTKRIVA: Jeremić boravio u apartmanu za "sumnjive poslove

Izvor: Večernje novosti, 28.Nov.2018

Metju Rasel Li, novinar koji prati rad Ujedinjenih nacija, potvrdio je za portal Pink.rs da je Vuk Jeremić juče saslušan u vezi sa međunarodnim korupcionaškim skandalom i poslovanjem kompanije CEFC Metju Rasel Li, novinar koji prati rad Ujedinjenih nacija, potvrdio je za portal...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.