Izvor: MozzartSport.com, 12.Sep.2021, 00:27

Istorija u Njujorku: Radukanu od kvalifikanta do grend slem titule bez izgubljenog seta

Britanka u finalu savladala još jedno tinejdž-čudo Lejlu Fernandez - 2:0 (6:4, 6:3)

Nepredvidiv tokom praktično čitavog svog postojanja, umeo je ženski tenis da nam donese brojne neverovatne priče, ali ona koju je ovog leta ispisala Ema Radukanu u Njujorkuteško da će se u skorije vreme ponoviti. Britanska teniserka stigla je na US open kao kvalifikant, a sa poslednjeg grend slem turnira u sezoni otišla sa trofejem u ruci. Nikad ranije u istoriji tenisa, kako muškom, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tako u ženskom. I sve to bez izgubljenog seta, pošto je baš kao i u prethodnih šest mečeva u glavnom žrebu (i tri u kvalifikacijama), u finalu savladala Lejlu Fernandez sa 2:0 (po setovima 6:4, 6:3).

I tako postala druga najslabije rangirana teniserka u istoriji (150. na svetu) koja je stigla do grend slem trofeja. Jedina šampionka sa slabijim renkigom bila je Kim Klajsters - večeras bila na tribinama - koja je na istom ovom mestu 2009. godine slavila kao 186. igračica sveta. S tim da je belgijska teniserka do pomenutog podviga stigla u svojoj 26 godini, dok Radukanu ima svega 18 leta i praktično nikakvo iskustvo igranja na velikoj sceni...

Uskoro opširnije...

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.