Intervju petkom – Marina Abramović: O 47 godina pauze, politici, bolu u performansu i mladima na Balkanu

Izvor: Danas, 13.Sep.2019, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intervju petkom – Marina Abramović: O 47 godina pauze, politici, bolu u performansu i mladima na Balkanu

Marco AnelliPerformans „Umetnik je prisutan“ je trajao tri meseca u muzeju MoMA u Njujorku Čistila je krvave kravlje kosti reagujući na užas rata na Balkanu, dopuštala je da je publika ljubi, ali i da je bičuje i seče joj telo, skakala je u zapaljenu partizansku zvezdu i sedela neprestano tri meseca gledajući u oči 1.500 […] Članak Intervju petkom – Marina Abramović: O 47 godina pauze, politici, bolu u performansu i mladima na Balkanu se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Intervju petkom - Marina Abramović: O 47 godina pauze od Beograda, politici, bolu u performansu i mladima na Balkanu

Izvor: B92, 13.Sep.2019

Nakon gotovo pola veka Marina Abramović ima izložbu u Beogradu. Za BBC govori o Balkanskom baroku, neshvaćenim mladima i omiljenim mestima u Beogradu...Čistila je krvave kravlje kosti reagujući na užas rata na Balkanu, dopuštala je da je publika ljubi, ali i da je bičuje i seče joj telo, skakala...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.