I Njujork bi po ovakvom vremenu bio usporen

Izvor: B92, 25.Jan.2019, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"I Njujork bi po ovakvom vremenu bio usporen"

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao da je u prigradskim naseljima na snazi crveni meteo-alarm, dok je u Beogradu na snazi narandžasti alarm.

Gostujući na javnom servisu, gradonačelnik je rekao da je danas na sastanku sa štabom za vanredne situacije razmotrena mobilnost ekipa koje su angažovane u takvim situacijama, te da je razgovarano o njihovoj dodatnoj mobilizaciji, jer su najavljene nove padavine.

On je dodao da su u odnosu na prethodne godine komunalne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << službe juče dobro reagovale na sneg.

"Juče su bile ekstremne padivine, bio sam na ulici od šest ujutru. U 10 i 11 sati smo imali grad koji je potpuno frunkcionisao. Juče smo reagovali mnogo bolje nego 2012. godine", rekao je Radojičić nakon sastanka štaba za vanredne situacije.

Govoreći o pritužbama da su na ulice nepotrebno izvezeni autobusi, Radojičić je podsetio da probleme s Gradskim saobraćajnim preduzećem sa kojima se decenijama susrećemo i sa kojima su probleme imale i sve prethodne vlasti.

"Mi u ovom trenutku radimo i na reorganizaciji i nabavci vozila. A da li smo neselektivno izvezli autobuse na ulice - ne, nismo, sigurno. Ne želim da ovo zvuči kao pravdanje, ali bilo koji grad-metropola, čak i Njujork, pod ovakvim uslovima bi bio usporen", naveo je Radojičić.

Poručio je da će gradske komunalne službe danas i narednih dana dati svoj maksimum kako bi problemi u funkcionisanju saobraćaja i svih ostalih aktivnosti u gradu bili svedeni na najmanju moguću meru.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Radojičić: I Njujork bi po ovakvom vremenu bio usporen

Izvor: Blic, 25.Jan.2019

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić večeras je gostujući na RTS rekao "da je u prigradskim naseljima na snazi crveni meteoalarm, a u Beogradu narandžžasti".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.