Guverner Njujorka: Manje smrtnih slučajeva može biti tračak nade, I DALJE FALI OPREMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2020, 09:01

Guverner Njujorka: Manje smrtnih slučajeva može biti tračak nade, I DALJE FALI OPREMA

Kuomo je rekao da je još rano utvrditi da li je pandemija dostigla vrh.

- Blag pad broja preminulih u Njujorku u poslednja 24 sata može da bude tračak nade da se širenje korona virusa usporava - izjavio je guverner te savezne američke države Endru Kuomo, nakon što je objavio da je preminulo još 594 ljudi čime je broj žrtava porastao na 4.159.

On je zvučao umereno optimistično, ali je apelovao na građane da ostanu oprezni i da se striktno pridržavaju mera >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << socijalnog distanciranja.

Guverner je upozorio da zdravstveni sistem Njujork i dalje funkcioniše izvan svojih kapaciteta i dodao da širom države ponestaje medicinske opreme.

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio takođe je bio ohrabren novim cifrma, ali je istakao da je gradu i dalje potrebno još hiljade respiratora.

Za 24 sata u Njujorku preminulo je još 594 ljudi, čime je broj žrtava u toj američkoj državi porastao na 4.159.

Potvrđeno je još 8.327 novih slučajeva korona virusa tako da je u ovoj državi Njujork ukupno zaraženo 122.000 ljudi.

Trećina svih obolelih od korona virusa u SAD je u Njujorku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.