GRADE SE PRIJATELJSTVA SA CELIM SVETOM: Vučić se sastao sa predsednikom Gvatemale, pozvao ga u Srbiju (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2019, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRADE SE PRIJATELJSTVA SA CELIM SVETOM: Vučić se sastao sa predsednikom Gvatemale, pozvao ga u Srbiju (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas popodne, na marginama zasedanja Generalne skupštine UN u Njujorku, sa predsednikom Gvatemale Džimijem Moralesom, kojeg je pozvao da poseti Srbiju.

Vučić je Moralesu poručio da bi poseta predsednika Gvatemale Srbiji unapredila odnose dve zemlje.

- Spremni smo da jačamo ekonomsku saradnju i trgovinsku razmenu - istakao je Vučić, a saopštila je pres >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << služba predsednika Republike.

Vučić je zahvalio Moralesu na podršci teritorijalnom integritetu Srbije i nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, koje Gvatemala smatra sastavnim delom Srbije.

Predsednik je naglasio da Gvatemala uvek može da računa na podršku Srbije u očuvanju svog teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Takođe, predsednik Gvatemale je pozvao predsednika Vučića da poseti tu zemlju.

- Izražavamo spremnost za jačanje ekonomske saradnje, koja treba da prati dobre političke odnose naših dveju država - rekao je Morales.

Gvatemala, inače, ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kao ni prijem Kosova u međunarodne organizacije.

Ta zemlja je glasala protiv ulaska Kosova i u Interpol i u Unesko.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.