Financijski i tehnološki sektor pritisnuli Wall Street

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Nov.2018, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Financijski i tehnološki sektor pritisnuli Wall Street

NEW YORK – Na Wall Streetu su u četvrtak burzovni indeksi blago pali, nakon snažnog skoka dan prije, jer su se zbog pada prinosa na obveznice pod pritiskom našle dionica u financijskom sektoru, a oslabio je i tehnološki.

Washington, kažu analitičari, šalje nejasne signale, a objavljeno je i da će na sastanku dvaju predsjednika, koji će se održati na marginama skupa skupine G20 najvećih svjetskih gospodarstava u Argentini, sudjelovati i savjetnik Bijele kuće >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << za trgovinska pitanja Peter Navarro, koji zagovara čvrste stavove prema Kini.

''Ne postigne li se nekakav dogovor, na tržištima se sljedećeg tjedna može očekivati još veća nestabilnost'', kaže Victor Huang, strateg u tvrtki Guotai Junan International.

Ulagači su oprezni i zbog novih naznaka usporavanja rasta kineskog gospodarstva. Jutros je objavljeno da je u studenome rast tvorničkih aktivnosti, po prvi put nakon dvije godine, zastao.

To je izazvalo špekulacije o novim poticajnim gospodarskim mjerama Pekinga, što pozitivno utječe na kineske burze, no rast cijena dionica je ograničen jer se ulagači plaše daljnjeg slabljenja drugog po veličini svjetskog gospodarstva zbog trgovinskog sukoba između SAD-a i Kine.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.