Filmovi i serije na RTV-u: Jedini živi dečko u Njujorku, Madam Bovari, Marta i Niki...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2021, 01:56

Filmovi i serije na RTV-u: Jedini živi dečko u Njujorku, Madam Bovari, Marta i Niki...

Romantičnu dramu Jedini živi dečko u Njujorku (The Only Living Boy in New York) možete pogledati na RTV1 u subotu, 15. maja u 15 časova.

Tomas je upravo je završio fakultet i pokušava da pronađe svoje mesto u svetu. Preselivši se iz stana svojih roditelja, sprijateljio se sa svojim komšijom V.F, neuglednim piscem alkoholičarem. Tomasov svet počinje da se menja kada otkrije da njegov otac ima aferu sa zavodljivom mlađom ženom. Odlučan da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prekine vezu, Tomas na kraju spava sa ljubavnicom svog oca, pokrećući lanac događaja koji će promeniti sve što on misli o sebi i svojoj porodici.

Žanr: Romantična drama

Režija: Marc Webb

Scenario: Allan Loeb

Glavne uloge: Callum Turner, Kate Beckinsale, Pierce Brosnan, Cynthia Nixon, Kiersey Clemons, Jeff Bridges, Doris McCarthy, James Saito, Ryan Speakman, Ben Hollandsworth, Bill Camp, Tate Donovan, Wallace Shawn, Anh Duong, Debi Mazar, John Bolger.

Godina proizvodnje: 2017.

Zemlje proizvodnje: SAD

Madam Bovari (Madame Bovary)

Živeći u dosadnom braku sa seoskim lekarom u učmalom gradiću, nestrpljiva, mlada i prelepa Ema Bovari sledi svoje snove o uzbuđenju, strasti, društvenom položaju i ljubavi, kolika god bila njihova cena.

Mia Vasikovska glumi nezadovoljnu provincijalku koja čezne da diše slobodno, u veličanstvenoj adaptaciji klasičnog romana Gistava Flobera. Radnja filma se dešava u Normandiji i govori o Emi Bovari, mladoj lepotici koja se nepromišljeno udaje za doktora Čarlsa Bovarija, da bi otišla sa očeve farme svinja. Ali nakon što je ušla u glamurozni svet visokog društva, muž ubrzo prestaje da joj bude zanimljiv, a život joj se pretvara u dosadu pa traži prestiž i uzbuđenje van granica braka.

RTV1/ nedelja, 16. maj u 20.05

Žanr: Drama

Režija: Sophie Barthes

Scenario: Felipe Marino, Sophie Barthes, Gustave Flaubert

Glavne uloge: Mia Wasikowska, Rhys Ifans, Ezra Miller, Logan Marshall-Green, Henry Lloyd-Hughes, Laura Carmichael, Olivier Gourmet, Paul Giamatti, Luke Tittensor, Richard Cordery, Wendy Nottingham, Simon Muller, Simon Paisley Day, Morfydd Clark, Roméo Fidanza, Sophie Fejoz, Mahé Goufan, Philippe Rausch

Godina proizvodnje: 2014.

Zemlje proizvodnje: Nemačka, Belgija, SAD

Marta i Niki (Martha & Nikki)

Dve prijateljice, Marta i Niki, su prvi ženski hip-hop duo, koji je pobedio na najpoznatijem svetskom takmičenju uličnog plesa, održanom u Parizu, 2010. godine. One su pune energije i ogromnog talenta, pa im nije bilo teško da nadmaše sve suparnike.

Dve prijateljice vole da provode vreme zajedno, pogotovo da plešu i putuju. Uvek su tu jedna za drugu, ali da li će se njihov odnos promeniti kada više ne budu na vrhu? Uprkos zajedničkoj strasti prema plesu, devojke imaju različito poreklo i vode drugačije živote. Marta je u Švedsku stigla iz Ugande, kao tinejdžerka, a Niki je, kao beba, usvojena iz Etiopije. Film prikazuje ne samo dve talentovane plesačice, već i dve mlade devojke koje pokušavaju da odgovore na važna životna pitanja i definišu svoje prijateljstvo.

RTV2/ utorak, 18. maj u 23.00

Žanr: Dokumentarni

Režija: Tora Martens (Tora Mårtens)

Scenario: Tora Martens (Tora Mårtens)

Producenti: Tora Martens (Tora Mårtens), Patrik Aksen (Patrik Axén)

Godina proizvodnje: 2015.

Zemlja proizvodnje: Švedska
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.