Fedor uneo srpsku zastavu u oktagon u Njujorku

Izvor: Mondo, 15.Okt.2018, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fedor uneo srpsku zastavu u oktagon u Njujorku

"Poslednji Imperator" završio je posao sa rivalom iz Milvokija za jednu rundu, pa pobedu vrednu borbe za Belator titulu proslavio uz srpsku i rusku zastavu.

Foto: Match.tv screenshot

"Poslednji Imperator" izborio je borbu za titulu pet godina nakon što se vratio iz penzije.

Fjodor Jemeljanenko, koji je u plejadi uspešnih MMA boraca trenutno najbliži statusu najboljeg svih vremena, izazvao je Rajana Bejvedera na meč za Belator titulu u teškoj kategoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nakon što je posle samo četiri minuta i 46 sekundi naterao Šejla Sonena na predaju.

Rus je brzo američkog veterana poslao u parter posle čega rvač iz Milvokija nije više podigao na noge pred razočaranom njujorškom publikom.

Fjodor, koji je na Zapadu popularniji kao Fedor, proslavio je drugu uzastopnu pobedu nokautom u borbama sa kolegama veteranima iz SAD unošenjem ruske i srpske zastave u ring "Koloseuma" i obradovao ljubitelje borilačkim veštinama u našoj zemlji koji su duel pratiti preko tv-a ili online strimova.

Ovaj 42-godišnji apsolutni nacionalni šampion u ruskoj borilačkoj veštini sambo rođen je u Luganskoj oblasti na istoku današnje Ukrajine. On je na vrhuncu snage i moći bio neostvarena želja prvog čoveka UFC, Dejne Vajta, koji mu je za prelazak u tu asocijaciju 2012. ponudio ugovor vredan dva miliona dolara po borbi uz procenat prihoda od tv prenosa, ali su pregovori propali kada su predstavnici ruskog borca tražili čvrstu saradnju između UFC i M-1 Global asocijacije.

Nedugo zatim, Jemeljanenko se povukao iz oktagona i vratio u njega 2015. kada se postepeno vraćao na veliku scenu i postao Belator borac već sredinom naredne godine.

Ove, kao živa legenda, prvo je nokautirao Frenka Mira, a potom i Sonena oba puta u prvoj rundi i najavio spektakl u januaru naredne godine kada će se tokom Belatora 209 boriti sa Bejderom.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.