Izvor: Radio 021, 25.Jan.2021, 11:35

FOTO, VIDEO: Redak beli kengur rođen u zoo vrtu u Njujorku

Zoo vrt u Njujorku godinama je čekao bebu crvenog kengura, ali kada se to konačno dogodilo, ostali su u šoku jer je mladunče potpuno belo.

Mladunče kengura u "Animal Adventure Park" rođeno je s leucizmom, retkim stanjem koje uzrokuje delimičan gubitak pigmentacije kože i krzna životinje. Za razliku od albinizma, kod ovog stanja izostaje gubitak pigmentacije u očima.

Beba kengura kojoj su dali ime >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Kozmo se rodila u parku za životinje u Harperzvilu pre pet meseci, ali čuvari su je iz torbe njegove majke prvi put izvadili ovog meseca.



"Čim smo ga izvadili iz torbe i videli da je potpuno beo osećali smo se fantastično, ali kad smo videli da ima crne oči, ostali smo u šoku. U tom trenutku nismo znali da imamo nešto što se retko viđa", rekao je vlasnik parka Džordan Peč.

Kozmo je jedini ovakav kengur koji trenutno postoji u Severnoj Americi, a da je to poznato ljudima.

Autor: Index.hr

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.