Džonson: Verujem da je Iran odgovoran za napad na saudijske naftne pogone

Izvor: RTS, 23.Sep.2019, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson: Verujem da je Iran odgovoran za napad na saudijske naftne pogone

Britanija veruje da je Iran odgovoran za napad na saudijska naftna postrojenja i sa SAD i evropskim saveznicima će raditi na zajedničkom odgovoru, rekao je britanski premijer Boris Džonson.
"Sa veoma visokim stepenom verovatnoće, Britanija pripisuje Iranu odgovornost za napade na 'Aramko'", rekao je Džonson novinarima tokom leta za Njujork, gde će prisustvovati Generalnoj skupštini UN.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Britanija će "sarađivati sa američkim i evropskim prijateljima na odgovoru koji će biti usmeren ka deeskalaciji tenzija u Zalivu", istakao je Džonson, prenosi Rojters.
Upitan da li bi Britanija odbacila mogućnost vojne akcije, Džonson je odgovorio da će njegova zemlja pažljivo pratiti predloge SAD da bi se više učinilo po pitanju odbrane Saudijske Arabije.
Džonson je rekao da će u Njujorku o akcijama Irana u regionu razgovarati sa iranskim predsednikom Hasanom Rohanijem.
SAD i Saudijska Arabija, takođe, smatraju Iran odgovornim za napade 14. septembra za koje je odgovornost preuzeo pobunjenički pokret Huta.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Džonson o 'visokom stepenu verovatnoće' odgovornosti Irana

Izvor: RTV Pink, 24.Sep.2019, 00:12

Britanija veruje da je Iran odgovoran za napad na saudijska naftna postrojenja i sa SAD i evropskim saveznicima će raditi na zajedničkom odgovoru, izjavio je danas britanski premijer Boris Džonson.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.