Dvostruko viši od Kipa slobode u Njujorku: Indija dobija najveći spomenik na svetu, meštani besni (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 31.Okt.2018, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvostruko viši od Kipa slobode u Njujorku: Indija dobija najveći spomenik na svetu, meštani besni (VIDEO)

Za izgradnju statue indijskog heroja za nezavisnost Sardara Valabhaija Patela potrošeno je više od 350 miliona evra i četiri godine rada.

Statuu indijskog heroja za nezavisnost Sardara Valabhaija Patela dvostruko višu od Kipa slobode u Njujorku, na predstavljanju u sredu čuvaće hiljade policajaca zbog očekivanog protesta lokalne zajednice.

Spekatakularno predstavljanje monumentalne statute od 182 metra uz učešće borbenih aviona i helikoptera koji bi trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da je zaspu cvećem, palo je u drugi plan zbog najave protesta. Nezadovoljni meštani traže kompenzaciju za zemlju koja im je oduzeta kako bi se postavila "Statua jedinstva".

Protesti i opelo u isto vreme: Premeštaju posmrtne ostatke više od 40.000 ljudi zbog metro- stanice

Lokalne vlasti indijske države Gudžarat tvrde da je 185 porodica koje su se iselile zbog spomenika dobilo kao odštetu 475 hektara nove zemlje.

Lokalni šef policije Abaj Čudasma kaže da će više od 5.000 policajaca biti raspoređeno na različitim punktovima u prečniku od 10 kilometara od mesta gde se spomenik nalazi.

Velelepni spomenik koji osim što dvostruko viši od Kipa Slobode u Njujorku daleko nadmašuje i statuu Bude u kineskoj provinciji Henan koja kao druga po veličini ima samo 128 metara.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.