Đukanović otišao u Njujork; Koliko moraš da budeš glup

Izvor: B92, 20.Sep.2021, 20:22

Đukanović otišao u Njujork; "Koliko moraš da budeš glup"

Podgorica -- Predsednik PzP i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević oštro je danas kritikovao premijera Zdravka Krivokapića.

Njegove osude na Krivokapića su kako kaže, jer je međunarodnu pozornicu prepustio Milu Đukanoviću i dozvolio mu da učestvuje u Generalnoj skupštini UN, gde će prezentovati politiku DPS-a.

"Umesto da premijer bude šef državne delegacije na godišnjem zasedanju Generalne skupštine UN, nesposobni premijer i njegove neznalice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su dopustili da šef delegacije bude Đukanović", naveo je Medojević.

Medojević je saopštio da je imenovanje Đukanovića za šefa delegacije neverovatno.

"Umesto da premijer bude šef državne delegacije na godišnjem zasedanju Generalne skupštine UN koja se održava u Njujorku, nesposobni premijer i njegove neznalice u kabinetu i vladi su dopustili da šef delegacije države bude niko drugi nego pučista i šef mafije Đukanović", naveo je Medojević i dodao da je to "neverovatno neznanje i glupost lade".

Ukazao je da prema Ustavu zemlje spoljnu politiku Crne Gore vodi vlada.

"Vlada je trebalo da usvoji Platformu za nastup na Godišnjoj Skupštini u skladu sa spoljnom politikom vlade. Vlada je morala da odredi sastav i šefa delegacije. To je morao biti premijer koji bi u UN zastupao politiku vlade (ako to uopšte i postoji)", naveo je, između ostalog, Medojević. Ističe, da Đukanović nikako nije smeo da bude deo delegacije, jer je predvodio nelegalne nasilne proteste protiv ustavnog poretka.

"Ovako, šef delegacije države Crne Gore biće Milo Đukanović, a ministar spoljnih poslova Radulović biće član Milove delegacije?! Jasno je da će Đukanović iskoritisti ovaj poklon neznalica iz vlade i u Njujorku prezentovati politiku DPS-a i svoje lične stavove, nastavljajući da optužuje SPC, Srbiju, Vladu, DF, Rusiju… za nestabilnost Crne Gore", naveo je Medojević i istakao:

"Sigurno da Đukanović neće pričati o svojim narko-kartelima i švercu cigareta, nerazrešenim ubistvima, korupciji u tužilaštvu, sudovima, policiji, vezama sa bivšim premijerom Malte Muskatom i ubistvu novinarke Galicije Dafne, pranju novca od kocke i klađenja kineskih trijada, poslovima sa azarbejdžanskim diktatorom Alijevim, vezama sa turskim mafijašem Pekerom, libijcima u Institutu Igalo, prodaji oružja ISIL…"

Medojević je upitao "koliko moraš biti nesposoban i glup da prepustiš Đukanoviću jednu važnu međunarodnu pozornicu i mogućnosti da preko svojih plaćenih lobista ugovori sastanke sa Bajdenom i drugim državnicima koji će, po prirodi stvari biti tamo".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.