Izvor: Radio 021, 14.Avg.2019, 07:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor američke imigracione službe "dopunio" tekst na Kipu slobode

Direktor američke federalne Službe za državljanstvo i imigraciju Ken Kučineli "dopunio je" tekst uklesan na Kipu slobode u Njujorku da bi, kako je objasnio, bio u skladu sa novom uredbom o odobravanju zelenog kartona migrantima.

Tekstu pesnikinje Eme Lazarus "Dajte mi svoje umorne, svoje siromašne, svoje zbijene mase koje čeznu da dišu slobodno" Kučineli je dodao "i koje znaju da stoje na svojim nogama i da ne budu trošak državi", preneo je BBC.

Uredba >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koja je usvojena u ponedeljak predviđa da legalni migranti neće moći da dobiju zeleni karton ako su, između ostalog, koristili povlastice poput stanovanja u državnim stanovima ili pomoći u hrani.

U intervjuu za radio NPR Kučinelija su pitali smatra li da su reči pesme Eme Lazarus iz 1883. uklesane na Kipu slobode i dalje aktuelne i da li su još deo američkog etosa.

"Naravno da jesu, uz dodatak - dajte mi svoje umorne i siromašne koji znaju da stoje na svojim nogama i da ne budu trošak državi. To je uklesano na Kip slobode gotovo u isto vreme kada je usvojen prvi zakon o migraciji, što je zanimljivo", kazao je Kučineli.

Na novo pitanje da li je novom uredbom izmenjena definicija "američkog sna", Kučineli je odgovorio: "Niko ko ovde nije rođen kao Amerikanac nema pravo da postane Amerikanac."

Autor: Fonet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.